Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ja też jeszcze nie dostałem, jakieś 3 tygodnie temu wyjasniałem jakąś pierdołę. Ze zdjęć satelitarnych się skapmęli że na środku pola mam kępe krzaków - naturalna remiza. Musiałem to wydzielić i myślałem że to dlatego się spóxniają z wypałatą. Ale widze że to norma.
Posted
Też jeszcze nie otrzymałem dopłat a pismo dostałem 2 m-ce temu.Przydały by się na nawozy jakby musieli zapłacić karne odsetki to morze by było trochę porządku a tak to każdy olewa.Pozdrawiam.
Posted
Wiem, że mój znajomy otrzymał już w listopadzie. Niestety, nie można przewidzieć kiedy wreszcie się je dostanie. Swoją drogą pomysł z odsetkami za opóźnienia brzmi bardzo ciekawie :D
Posted
Tak brzmi to fajnie a może zna ktoś datę do której powinny wpływać dopłaty bo z tego co było do tej pory to wszyscy rolnicy dostali dopłaty w terminie ponieważ nie przypominam sobie aby podano ostateczny termin wypłaty dopłat.
Posted
Ja nie dostałem! W ostatnich latach dostawałem w styczniu. A w tym roku u większości rolników w mojej wsi była kontrola i u tych co jest kontrola dopłaty zaczynają wypłacać dopiero od kwietnia.A ostateczny termin to do końca czerwca chyba.
Posted
Do 5 stycznia br. Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa wypłaciła blisko 5,5 miliarda złotych w ramach realizacji dopłat bezpośrednich za 2011 r. Pieniądze te trafiły na konta bankowe ponad 683 tys. rolników. Zgodnie z unijnymi przepisami prawa ARiMR rozpoczęła wypłatę tegorocznych płatności bezpośrednich od 1 grudnia 2011 r., a powinna je zakończyć do 30 czerwca 2012 r.

Zgodnie z założeniami Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa Agencja wypłaciła do końca grudnia 2011 r. ponad miliard złotych z tytułu dopłat ONW za 2011 r. Pieniądze te trafiły na konta bankowe ponad 591 tys. rolników. Pozostałe do wypłaty około 300 milionów zł. trafi do rolników na początku 2012 roku.

Na stronie o funduszach z UE udało mi się znaleźć niestety tylko coś takiego, niestety nie mają tego sprecyzowanego terminu. Pewnie dla nich początek 2012 to równie dobrze marzec...Pozostaje cierpliwie czekać ;)

• 2 weeks later...
Posted
Chciał bym na nowo poruszyć ten temat dostaliście już dopłaty? Ja jeszcze nie niestety. A może wiecie co się z nimi dzieje w mojej wsi większość już dostała dopłaty.
Posted

Ja cały czas czekam. Nawozy już dawno kupione, kasa jak nic by się przydała. Ale nic nie zrobisz trzeba czekać spokojnie.

Najważniejsze, że nie ma strachu, że nie wpłyną. Jak żywca oddaje to nawet jak krótkie terminy to mam stracha.

Posted

A widzisz sam stwierdziłeś że nigdy tak późno nie dostałeś. Ja w ubiegłym roku dostałem w marcu ;) a w tym roku już w grudniu.

Swoją droga nie rozumiem tego że wszyscy tak czekacie na dopłaty bo nie możecie kupić nawozów lub paliwa. U mnie dopłaty służą jako inwestycja, dodatek a rzeczy potrzebne do stałej produkcji i rachunki z nią związane płaci się z pieniędzy spływających za produkcje.