Jump to content

Recommended Posts

Posted

zawsze jest na koszt dłużnika, problem w tym czy dłużnik jest wypłacalny-osiągalny.

Chętnie sprawdzimy. 

Mamy na tyle odwagi żeby się przyznać że czegoś nie potrafimy zrobić. 

Jednak jest dużo sposobów na to żeby zweryfikować czy można ściągnąć pieniądze z dłużnika.

Posted

Skuteczność komorników jest bardzo niska. Średnio na poziomie 15%. 

Skuteczność windykacji na poziomie 80%. 

Pozdrawiam

80% skuteczności a długi są wykupywane przez firmy windykacyjne po 5% wartości. Czy ja wyglądam na takiego naiwnego? Takiej skuteczności to nie miała nawet mafia mimo obcinania palców a czasami i głowy. Pozdrawiam!

Posted

Komornicy mają uruchomić portal, coś jak allegro na którym będzie można licytować przedmioty zajęte przez komorników, podczas zajęć. Będą to przedmioty od jakiś drobnych, ale wartościowych rzeczy po samochody i inne dobra.

Moim zdaniem dobry pomysł - ktoś ma długi, to musi je spłacić.

O długach, dłużnikach i możliwościach ściągnięcia długu można poczytać np tutaj: http://www.finanovacash.pl/forum/

Jak gdyby po deszczu pojawiają sie też portale na których można kupić dług.

Posted

Takie firmy windykacyjne to mają prostą zasadę - uprzykrzać życie, telefonami, listami i próbować wymusić na kimś zgodę na ugodę :D Niektórę są tak zidiociałe,  że przykładowo dzwonią do mnie co tydzień z innego numer i chcą rozmawiać z jakimś gościem, którego na oczy nie widziałem , ani nawet nie kojarzę nazwiska  :@  Na początku starałem się tym cepom wytłumaczyć że mają zły numer, ale im nie przegada, debile i tyle :) Teraz jak dzwonią, pogadam, zapytam jak życie, czy nie chcą kupić trumny itp  :cool: