edek Posted April 7, 2018 Report Posted April 7, 2018 Słyszę hałas na postoju ciągnika jakby od sprzęgła lub skrzyni biegów - im niższe obroty tym hałas jest bardziej słyszalny.Od czego to może być ... ? Biegi się włączają dobrze, żaden nie wyskakuję, olej w normie. Quote
Vademecum Posted April 7, 2018 Report Posted April 7, 2018 to nie schodź poniżej 900 obr/min. i jeździj bez panikowania Quote
Robert ;-) Posted April 7, 2018 Report Posted April 7, 2018 Może być jakieś łożysko walnięte albo tryb się ukruszył Quote
Tuzon Posted May 16, 2018 Report Posted May 16, 2018 A jak wygląda sytuacja z dostępnością części do tego Ursusa? Quote
Vademecum Posted May 16, 2018 Report Posted May 16, 2018 wszystko produkują i masa części z rozbiórek Quote
stephan Posted May 21, 2018 Report Posted May 21, 2018 A jak wygląda sytuacja z dostępnością części do tego Ursusa? Akurat części do Ursusów są jednymi z bardziej dostępnych. Jest to w końcu krajowa produkcja. Kolejną zaletą jest stosunkowo niska cena, w porównaniu do części ciągników zagranicznych marek.Co będę się rozwodził, zajrzyj sobie do jakiegoś sklepu, czy nawet odpowiednika internetowego i tam masz wszystko ładnie opisane.Np tutaj proponuję sprawdzić: https://gospodarz.net/ Quote
edek Posted June 28, 2018 Author Report Posted June 28, 2018 ..bo jeszcze wracając do tego hałasu co opisywałem wcześniej to odpaliłem ten ciągnik dziś po dłuższym czasie (ostatnio go nie używam bo nie ma takiej potrzeby) i na minimalnych obrotach jak i na większych żadnego hałasu na postoju nie było ...Jednak jak go odpaliłem jakieś kilka tygodni po tym jak był w polu i po zjechaniu usłyszałem ten hałas to wtedy ten hałas był donośny.... - Nic już nie rozumiem.... Quote
Vademecum Posted June 28, 2018 Report Posted June 28, 2018 masz do wyboru, użytmować albo rozbierać. Ja bym użytkował dalej , ale druga taka skrzynie byłaby w garażu na podmianke. Quote
Recommended Posts