Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam , potrzebuje pomocy mam możliwość zakupu MASSEY FERGUSON 5425 z 2004 roku bez turbo 75 KM . Czy ktoś może mi powiedzieć coś na temat tego ciągnika ? Wiem że ma w Sobie dużo elektroniki i czy jest ona bardzo awaryjna ? Posiada on ładowacz czołowy Marki Stoll czterosekcyjny . Ogólnie wygląda to bardzo dobrze ale potrzebuje więcej informacji mam go zarezerwowanego do poniedziałku wiec potrzebuje szybko się czegoś dowiedzieć z góry dziękuje . Pozdrawiam
Posted
Siemka ciągniczek bardzo fajny młody rocznik zależy jaką ma skrzynie jeżeli 16/16 to w porządku 24/24 nie polecają mechanicy. Ciągnik jeżeli nie posiada zbędnej elektroniki żadnych wydumanych pompo wtrysków i nie posiada filtra cząstek stałych to jest bardzo fajną maszynką która odwdzięczy ci się miłą pracą jeżeli oczywiście będziesz o nią dbał. Ciągnik posiada tura pd nowości tak sprawdź jeszcze przedni napęd czy działa poprawnie czy nie ma wycieków. Sprawdź jeszcze cały przedni czop czy nie był spawany czy coś w tym stylu ciągnik z polski czy z zagranicy?
Posted
według mnie to jest plus wolno ssące jednostki bez turbiny mniejsze mają spalanie i jest o jedną rzecz mniej do zmartwienia a co do mocy to trochę mała moc przy ładowaniu przykładowo bel na łące sianokiszonki będziesz musiał bardzo uważać żeby nie przewalić ciągnika na bok jakie masz gospodarstwo na co nastawione może coś większego byś chciał z MF-ów?
Posted
Ojciec- właśnie z turbiną ciągnik jest oszczędniejszy i ma wiekszo moc jeśli kupisz to żądaj obciążników poza tym zgadzam się w całej rozciągłości z zdaniem ;Ojca;. Pozdrawiam.
Posted
Witam sam posiadam MF 5425 - mamy go od nowości rok produkcji 2008, kupiony w roku 2009. Ja w ciągniku nie miałem żadnych poważnych awarii dziś ma ok 1100 rbh. Niestety ciągnik o którym tu napomniałeś różni się od mojego ponieważ mój jest z nowszej serii 54** i ma 86KM turbo itp. Ciągnik który masz zamiar kupić ma kilka wad fabrycznych o których poczytać możesz na innym forum (nie będę tutaj robił reklamy) wady można naprawić a prawie na pewno są już zrobione bo ludzie naprawiają je gdy ciągniki są jeszcze na gwarancji. podro ;)