Jump to content

Recommended Posts

Posted

ja nie mam, ale brat jak wybudował dom od razu założyli siatkę. Bardzo sobie chwali, kreta nie zaobserwował. U mnie trudny teren, ewntualnie co sie nada to siatka pionowa. Póki co akceptuję, a jak przegina to metody chemiczne. 

• 2 weeks later...
Posted

Rolniczka a ogród już masz stworzony czy zaczynasz od trawnika i siatki? Jeśli dopiero zaczynasz to siatka przeciw kretom to bardzo dobra myśl, potem dopiero urządzasz resztę ogrodu. Jeśli już niestety ogród posiadasaz (kwiaty, krzewa itd), najlepiej wkopać siatkę pionową tak jak mówi poprzednik.

Posted

moim zdaniem jak zakładasz ogród na nowo i krety występują , siatkę zakładaj bezwarunkowo. Sam odpuściłem kiedyś i teraz co roku się wku,,,,,m na kopce, zniszczoną trawę i co za tym idzie robią się nierówności .

• 4 weeks later...
Posted

My u siebie mamy już ogród, i przed komponowaniem go zgapilismy się z siatką niestety nikt wtedy o tym nie pomyślał, pan ogrodnik również... mamy już nawadnianie drzewek więc za dużo pracy żeby to wszystko demontować i odkopywać. Dlatego póki ten szkodnik u nas nie zawitał wkopaliśmy siatkę pionową metalową przy samym płocie, żeby nam kret nie wlazł :)