rolniczka_585 Posted April 13, 2018 Report Posted April 13, 2018 Zastanawiam się poważnie nad położeniem siatki na krety w ogrodzie. Czy ktoś z Was posiada siatkę i może mi ją polecić? Na co zwrócić uwagę w wyborze? Quote
tomson Posted April 13, 2018 Report Posted April 13, 2018 ja nie mam, ale brat jak wybudował dom od razu założyli siatkę. Bardzo sobie chwali, kreta nie zaobserwował. U mnie trudny teren, ewntualnie co sie nada to siatka pionowa. Póki co akceptuję, a jak przegina to metody chemiczne. Quote
czesiek888 Posted April 26, 2018 Report Posted April 26, 2018 Rolniczka a ogród już masz stworzony czy zaczynasz od trawnika i siatki? Jeśli dopiero zaczynasz to siatka przeciw kretom to bardzo dobra myśl, potem dopiero urządzasz resztę ogrodu. Jeśli już niestety ogród posiadasaz (kwiaty, krzewa itd), najlepiej wkopać siatkę pionową tak jak mówi poprzednik. Quote
rolniczka_585 Posted April 27, 2018 Author Report Posted April 27, 2018 myślałam nad całkowitą renowacją ogrodu, żeby mieć na kilka dobrych lat spokój. Quote
ali Posted April 28, 2018 Report Posted April 28, 2018 moim zdaniem jak zakładasz ogród na nowo i krety występują , siatkę zakładaj bezwarunkowo. Sam odpuściłem kiedyś i teraz co roku się wku,,,,,m na kopce, zniszczoną trawę i co za tym idzie robią się nierówności . Quote
crazy333 Posted May 22, 2018 Report Posted May 22, 2018 Nierówności zawsze jakoś wygrabisz wyrównasz, ja to nie mogę patrzeć jak naryją straszny widok, a trawka taka ładna Quote
sandzia111 Posted May 22, 2018 Report Posted May 22, 2018 My u siebie mamy już ogród, i przed komponowaniem go zgapilismy się z siatką niestety nikt wtedy o tym nie pomyślał, pan ogrodnik również... mamy już nawadnianie drzewek więc za dużo pracy żeby to wszystko demontować i odkopywać. Dlatego póki ten szkodnik u nas nie zawitał wkopaliśmy siatkę pionową metalową przy samym płocie, żeby nam kret nie wlazł Quote
wojtek333 Posted May 28, 2018 Report Posted May 28, 2018 siatka na krety to obecnie chyba jeden z najskuteczniejszych sposobów na krety. Quote
Recommended Posts