rolniczka_585 Posted April 16, 2018 Report Posted April 16, 2018 Moi Drodzy. Po wczorajszej wizycie na lokalnej giełdzie jestem oburzona warunkami w jakich trzymane są zwierzęta. Indyki powykręcane w każdą stronę, by jak najwięcej zmieściło się do klatki, królik dosłownie wciśnięty w klatkę nie wiem czy przetrwał. Proszę Was jeśli wybieracie się na giełdy, zapewnijcie zwierzętom godziwe warunki. Quote
Vademecum Posted April 16, 2018 Report Posted April 16, 2018 ja dziś byłem na targu i u nas jest weterynarz i ogląda zwierzęta czy zdrowe i dokumenty. Quote
Misiek1994 Posted April 16, 2018 Report Posted April 16, 2018 No to zależy jak jest, wczoraj byłem pooglądać kury i gęsi, faktycznie były upchane w skrzynki ponad stan Quote
DuzyGrzegorz Posted April 16, 2018 Report Posted April 16, 2018 Też jestem wrażliwy na cierpienie zwierząt, choć je chowam i czasami zabijam. Kiedyś ktoś na Forum opisał że jak zobaczył zwierzęta tak upchane, chyba kury, to je kupił. Nie mogę znaleźć tego postu. Dużą radość sprawił mi Andrzej Duda, wtedy jeszcze kandydat na Prezydenta RP, wypowiadając się o losie zwierząt:https://www.facebook.com/andrzejduda/posts/1114309891919250:0I nie chodzi o to aby na zwierzęta nie polować, ale aby ie znęcać się nad nimi i nie czerpać przyjemności z ich zabijania. Pozdrawiam! Quote
rolniczka_585 Posted April 18, 2018 Author Report Posted April 18, 2018 uważam że zwierzęta powinny mieć zapewnione godne warunki, w których mogą normalnie funkcjonować. Lekarze weterynarii powinni kontrolować takie targowiska pod względem warunków. Quote
Vademecum Posted April 18, 2018 Report Posted April 18, 2018 zdaje sie że warunkiem bytu targowiska ze zwierzętami jest obecność lek. wet. W Krzeszowicach lek. wet. ma swój powiedzmy gabinet na targowisku pomimo że na obu obrzeżach placu są punkty innych lek. wet. Zwierzęta pomimo złego bytu nie tylko cierpią ale stres wynikły z wielu czynników z tym związanych powoduje min. upadki. Myśle że w miejscu nie przeszczegania prawidłowego przemieszczania zwierząt wystarczy telefon do powiatowego lek. wet. W miasteczku gdzie mieszkam powiatowy regularnie wpada na kontrol. Quote
DuzyGrzegorz Posted April 18, 2018 Report Posted April 18, 2018 Tylko prawdziwy weterynarz, a nie taki co kontroluje czy drób nie jest przypadkiem wypuszczony na podwórko. Pozdrawiam! Quote
kondrar Posted April 21, 2018 Report Posted April 21, 2018 chyba trzeba najpierw zmienić mentalność ludzi, żeby zmienić byt zwierząt. Nadal wiele osób zapomina że to żywe istoty które także odczuwają ból Quote
Recommended Posts