Jump to content

Recommended Posts

Posted

Moi Drodzy. Po wczorajszej wizycie na lokalnej giełdzie jestem oburzona warunkami w jakich trzymane są zwierzęta. Indyki powykręcane w każdą stronę, by jak najwięcej zmieściło się do klatki, królik dosłownie wciśnięty w klatkę nie wiem czy przetrwał. Proszę Was jeśli wybieracie się na giełdy, zapewnijcie zwierzętom godziwe warunki. 

Posted

Też jestem wrażliwy na cierpienie zwierząt, choć je chowam i czasami zabijam. Kiedyś ktoś na Forum opisał że jak zobaczył zwierzęta tak upchane, chyba kury, to je kupił. Nie mogę znaleźć tego postu. Dużą radość sprawił mi Andrzej Duda, wtedy jeszcze kandydat na Prezydenta RP, wypowiadając się o losie zwierząt:

https://www.facebook.com/andrzejduda/posts/1114309891919250:0

I nie chodzi o to aby na zwierzęta nie polować, ale aby ie znęcać się nad nimi i nie czerpać przyjemności z ich zabijania. Pozdrawiam!

Posted
zdaje sie że warunkiem bytu targowiska ze zwierzętami jest obecność lek. wet. W Krzeszowicach lek. wet. ma swój powiedzmy gabinet na targowisku pomimo że na obu obrzeżach placu są punkty innych lek. wet. Zwierzęta pomimo złego bytu nie tylko cierpią ale stres wynikły z wielu czynników z tym związanych powoduje min. upadki. Myśle że w miejscu nie przeszczegania prawidłowego przemieszczania zwierząt wystarczy telefon do powiatowego lek. wet. W miasteczku gdzie mieszkam powiatowy regularnie wpada na kontrol.