KILLEREK Posted April 24, 2018 Report Posted April 24, 2018 Szukam informacji , chcę z ojcem kupić ciągnik tego producenta ale nigdzie nie widze go , kiedyś w kosiarce bijakowej przy drodze go widziałem , generalnie ciągniczek dobrze wyposazony ale nic o nim nie wiem , potrzebuje informacji jak sie sprawuje i jak ze spalamiem i czy daje sobie rade z plugiem obrotowym 4 skibowym , dealer proponuje mi plug sukowa do niego.Bardzo prosze jak ktoś ma jakieś doświadczenie z ciągnikiem TYM to proszę o info , bo na dniach chcemy podpisać umowę z przedstawicielem.Poniżej link do tego ciągniczka i pługa http://agromichalak.pl/ciagniki-tym/379-t854.htmlhttp://agromichalak.pl/plugi-sukov/316-plug-obrotowy-junior-roto.html Quote
Robert ;-) Posted April 24, 2018 Report Posted April 24, 2018 To nie czasem chińczyk ? Jeśli tak to nie kupił bym Quote
KILLEREK Posted April 24, 2018 Author Report Posted April 24, 2018 Z tego co znalazłem w necie to koreanczyk Quote
Vademecum Posted April 24, 2018 Report Posted April 24, 2018 nie ważne z kąd, ważne że to pieniądze wyżucone w błoto. Quote
KILLEREK Posted April 24, 2018 Author Report Posted April 24, 2018 Vademecum , czyli co wg cb nie warto wchodzić w ten ciągnik ? Quote
Vademecum Posted April 24, 2018 Report Posted April 24, 2018 nie warto. to sie psuje na potęge i nikt tego nie chce naprawiać nawet na gwarancji Quote
KILLEREK Posted April 24, 2018 Author Report Posted April 24, 2018 Qurde a tak sie napalilismy, przedewszystkim silnik nas przeknał ten silnik mamy w starym generatorze prądu w kurnikach i nigdy nie remontowany był , a pali czy to lato czy zima , od kopa . Pozatym sąsiad ma ciągnik Kioti i też bez problemowy silnik i skrzynia , dlatego jak gość przyjechał i zaczął go nam sprzedawać pojechaliśmy do dealera żeby zobaczyć to cudeńko i powiem że nooo wpadła nam w oko . Quote
Vademecum Posted April 24, 2018 Report Posted April 24, 2018 kolego do jeepa włosi wżucili swój silnik z agregatu i nikt tego nie chce naprawiać bo sie nieda.nie wiem co to kioti ale kubota to bardzo dobra marka Quote
Robert ;-) Posted April 24, 2018 Report Posted April 24, 2018 Właśnie szukał był coś znanego z dobrym dostępem części i serwisu , Ja jakoś nie mam przekonania do dalekowschodnich produkcjia napalać się na coś to najgorszy doradca , lepiej pojeździj obczaj inne marki i może do bierzecie coś pod siebie Quote
KREDYT DLA ROLNIKA Posted April 25, 2018 Report Posted April 25, 2018 WitamOferta finansowa dla gospodarstw rolnych bez zabezpieczeń do 350tys złJeśli potrzebujesz dodatkowej gotówki zadzwoń przedstawię ofertę Marcin tel.695603250 Quote
DuzyGrzegorz Posted April 25, 2018 Report Posted April 25, 2018 Właśnie szukał był coś znanego z dobrym dostępem części i serwisu , Ja jakoś nie mam przekonania do dalekowschodnich produkcjia napalać się na coś to najgorszy doradca , lepiej pojeździj obczaj inne marki i może do bierzecie coś pod siebieSilnik powinien być dobry i popularny do którego są łatwo dostępne tanie części, np. Perkinsa jak w traktorach TYM. Hydraulika też powinna być dobra i popularna do której są łatwo dostępne tanie części np. Boscha jak w traktorach TYM. Pozdrawiam! Quote
KILLEREK Posted April 26, 2018 Author Report Posted April 26, 2018 Jednak stawiamy na TYMa (puki co ) John chinski a cena podobna , MF też cena podstawy ok ale jak dodał dealer wyposazenie takie jak w TYMie to wyszedł kosmos , nie wszło też z Case , co prawda Farmal tańszy ale jakiś taki ciosany siekierą i z turcji , co FENDA to totalny kosmos , Zetor - no cóż solidnie ale ubogo , więc siłą żeczy zostaniemy przy koreańczyku , dostaniemy jednego na testy na majowy weckend to powiem jak wypał w pracy. Podpisanie umowy odroczone chwilowo ;p Quote
DuzyGrzegorz Posted April 26, 2018 Report Posted April 26, 2018 TYM produkował OEM-y, a te sprzedawali znani producenci pod swoją marką. Wbrew pozorom jak się przyjrzeć to trochę ich jeździ nie tylko po USA, ale i po Europie. Raczej są to traktory główne niż pomocnicze z uwagi na dość duży współczynnik masy do mocy. Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted April 26, 2018 Report Posted April 26, 2018 Silnik i hydraulika to nie wszystko, ciekawe ile kosztują części znamienne do skrzyni mostu i innych podzespołów? A to przy zakupie też jest ważne , ale skoro taki dobry to może warto brać . Quote
Recommended Posts