Jump to content

Recommended Posts

Posted

Szukam informacji , chcę z ojcem kupić ciągnik tego producenta ale nigdzie nie widze go , kiedyś w kosiarce bijakowej przy drodze go widziałem , generalnie ciągniczek dobrze wyposazony ale nic o nim nie wiem , potrzebuje informacji jak sie sprawuje i jak ze spalamiem i czy daje sobie rade z plugiem obrotowym 4 skibowym , dealer proponuje mi plug sukowa do niego.

Bardzo prosze jak ktoś ma jakieś doświadczenie z ciągnikiem TYM to proszę o info , bo na dniach chcemy podpisać umowę z przedstawicielem.

Poniżej link do tego ciągniczka i pługa

http://agromichalak.pl/ciagniki-tym/379-t854.html

http://agromichalak.pl/plugi-sukov/316-plug-obrotowy-junior-roto.html

Posted

Qurde a tak sie napalilismy, przedewszystkim silnik nas przeknał ten silnik mamy w starym generatorze prądu w kurnikach i nigdy nie remontowany był , a pali czy to lato czy zima , od kopa . Pozatym sąsiad ma ciągnik Kioti i też bez problemowy silnik i skrzynia , dlatego jak gość przyjechał i zaczął go nam sprzedawać pojechaliśmy do dealera żeby zobaczyć to cudeńko i powiem że nooo wpadła nam w oko .

Posted

Właśnie szukał był coś znanego z dobrym dostępem części i serwisu , Ja jakoś nie mam przekonania do dalekowschodnich produkcji

a napalać się na coś to najgorszy doradca , lepiej pojeździj obczaj inne marki i może do bierzecie coś pod siebie

Posted

Właśnie szukał był coś znanego z dobrym dostępem części i serwisu , Ja jakoś nie mam przekonania do dalekowschodnich produkcji

a napalać się na coś to najgorszy doradca , lepiej pojeździj obczaj inne marki i może do bierzecie coś pod siebie

Silnik powinien być dobry i popularny do którego są łatwo dostępne tanie części, np. Perkinsa jak w traktorach TYM. Hydraulika też powinna być dobra i popularna do której są łatwo dostępne tanie części np. Boscha jak w traktorach TYM. Pozdrawiam!

Posted

Jednak stawiamy na TYMa (puki co ) John chinski a cena podobna , MF też cena podstawy ok ale jak dodał dealer wyposazenie takie jak w TYMie to wyszedł kosmos , nie wszło też z Case , co prawda Farmal tańszy ale jakiś taki ciosany siekierą i z turcji , co FENDA to totalny kosmos , Zetor - no cóż solidnie ale ubogo ,  więc siłą żeczy zostaniemy przy koreańczyku , dostaniemy jednego na testy na majowy weckend to powiem jak wypał w pracy. Podpisanie umowy odroczone chwilowo ;p

Posted

TYM produkował OEM-y, a te sprzedawali znani producenci pod swoją marką. Wbrew pozorom jak się przyjrzeć to trochę ich jeździ nie tylko po USA, ale i po Europie. Raczej są to traktory główne niż pomocnicze z uwagi na dość duży współczynnik masy do mocy. Pozdrawiam!