Jump to content

Recommended Posts

Posted

Koledzy szukam sekatora godnego polecenia. Przez moje ręce przewinęło się ich wiele, jednak były słabe. Mam ok. 50 drzewek wiśni  i potrzebuję go do podcinania gałązek. Czy ktoś może powiedzieć coś o Fiskarsie ? 

Posted

przewinęło się wiele i za to był by jeden dobry , ale niestety tak jest, ja też zużyłem kilka ( połamały się ) i pieniądze jak to się mówi wyrzucone błoto. Mam dwie sztuki ,, FELCO 8:  już ponad 20 lat i są super żadna gałąż im nie straszna, wygodnie trzyma się w dłoni i ręka nie boli bo oprócz drzewek  ( ok 20szt) służą mi też do ogławiania czosnku, możesz popatrzeć za takimi  , ale niestety cena. OK 200zł , przykładowy linnk http://allegro.pl/sekator-felco-8-oryginalny-profesjonal-swiss-made-i7010838192.html#thumb/6

mam też jakieś inne, nie pamiętam firmy kute z stali jakiejś nierdzewnej  , też dają radę , ale trzeba by mieć do nich wielkie ręce bo żle sie je trzyma ,  są nie wygodne i łapy bolą , chociaż są bardzo mocne

Posted
ech, ja tak do wszystkiego używam nożyc do blachy stanleya oczywiście mają z 25 lat. cieńkie gałęzie idą, sznurek, papier, guma, dobre do wycinania uszczelek :) co dziś dobre to nie wiem, strach coś polecić
  • 3 weeks later...