rolniczka_585 Posted April 28, 2018 Report Posted April 28, 2018 Koledzy szukam sekatora godnego polecenia. Przez moje ręce przewinęło się ich wiele, jednak były słabe. Mam ok. 50 drzewek wiśni i potrzebuję go do podcinania gałązek. Czy ktoś może powiedzieć coś o Fiskarsie ? Quote
ali Posted April 28, 2018 Report Posted April 28, 2018 przewinęło się wiele i za to był by jeden dobry , ale niestety tak jest, ja też zużyłem kilka ( połamały się ) i pieniądze jak to się mówi wyrzucone błoto. Mam dwie sztuki ,, FELCO 8: już ponad 20 lat i są super żadna gałąż im nie straszna, wygodnie trzyma się w dłoni i ręka nie boli bo oprócz drzewek ( ok 20szt) służą mi też do ogławiania czosnku, możesz popatrzeć za takimi , ale niestety cena. OK 200zł , przykładowy linnk http://allegro.pl/sekator-felco-8-oryginalny-profesjonal-swiss-made-i7010838192.html#thumb/6 mam też jakieś inne, nie pamiętam firmy kute z stali jakiejś nierdzewnej , też dają radę , ale trzeba by mieć do nich wielkie ręce bo żle sie je trzyma , są nie wygodne i łapy bolą , chociaż są bardzo mocne Quote
Vademecum Posted April 28, 2018 Report Posted April 28, 2018 ech, ja tak do wszystkiego używam nożyc do blachy stanleya oczywiście mają z 25 lat. cieńkie gałęzie idą, sznurek, papier, guma, dobre do wycinania uszczelek co dziś dobre to nie wiem, strach coś polecić Quote
rolniczka_585 Posted April 30, 2018 Author Report Posted April 30, 2018 Stanley cały czas produkuje, ale ciekawe czy jest tak dobry jak kiedyś. Mogę zainwestować więcej ale oby mieć pewność że bedzie dobre Quote
sandzia111 Posted May 22, 2018 Report Posted May 22, 2018 Ja jeszcze nie trafiłam na sekator albo nożyce do drzewek godne polecenia co drugi sezon zaawsze coś zakupuję ale wszystkko kit, i te droższe i te tańsze jeden pies... Quote
Vademecum Posted May 22, 2018 Report Posted May 22, 2018 przemysł nam oferuje badziewie bo chce jak najwiecej sprzedać. Powinniśmy zbojkotować takie podejście i nie kupować nic, niech sie udławią tym Quote
rolniczka_585 Posted May 25, 2018 Author Report Posted May 25, 2018 Od 3 tygodni jestem posiadaczką sekatora fiskars. Póki co jestem bardzo zadowolona. Jest co robić, bo mam 80 drzewek wiśni. Quote
Vademecum Posted May 25, 2018 Report Posted May 25, 2018 no, cięcie człowiekowi kojarzy się z bólem, a to tak z przymrużeniem oka dla uśmiechu Quote
rolniczka_585 Posted May 25, 2018 Author Report Posted May 25, 2018 a już myślałam że coś źle robię Quote
Recommended Posts