Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam

Jestem na początku zgłębiania wiedzy na temat kosztów budowy domu (powoli przymierzam się do budowy) i oczywiście chciałbym w miarę najtaniej ale dobrze. Rozważam także wybudowanie domu drewnianego (konstrukcja szkieletowa) tylko nie bardzo widzę różnice w cenie między konstrukcją murowaną a drewnianą czy ktoś mógłby mi wyjaśnić czemu patrząc na projekty domów i porównując wersje murowaną z drewnianą różnica w cenie jest zaledwie 10%-20% czy ja coś źle sprawdzam?

Posted

Dużo zależy tutaj równiez od wykonawcy i materiałów. Jednak jeśli chcesz postawić na wysokojakościowe, porządne materiały. Oraz doświadczonego wykonawcę to cena budowy takiego domu może byc faktycznie o 20% niższa.

Tutaj masz kilka wycen ---> https://www.domywstylu.pl/projekty-domow-drewnianych/

Domy drewniane maja jednak inne zalety: łatwosć ogrzania. Oraz przede wszystkim szybkość budowy. Dom taki możesz wybudować i wykończyć w ciągu kilku miesięcy. Czego raczej nie można napisać o domu murowanym.