Tuzon Posted May 18, 2018 Report Posted May 18, 2018 Witam Jestem na początku zgłębiania wiedzy na temat kosztów budowy domu (powoli przymierzam się do budowy) i oczywiście chciałbym w miarę najtaniej ale dobrze. Rozważam także wybudowanie domu drewnianego (konstrukcja szkieletowa) tylko nie bardzo widzę różnice w cenie między konstrukcją murowaną a drewnianą czy ktoś mógłby mi wyjaśnić czemu patrząc na projekty domów i porównując wersje murowaną z drewnianą różnica w cenie jest zaledwie 10%-20% czy ja coś źle sprawdzam? Quote
Vademecum Posted May 18, 2018 Report Posted May 18, 2018 o drzewie nie myśl, nawet jak wszyscy mówią że jest lepsze. Quote
bartek12 Posted May 20, 2018 Report Posted May 20, 2018 Dużo zależy tutaj równiez od wykonawcy i materiałów. Jednak jeśli chcesz postawić na wysokojakościowe, porządne materiały. Oraz doświadczonego wykonawcę to cena budowy takiego domu może byc faktycznie o 20% niższa.Tutaj masz kilka wycen ---> https://www.domywstylu.pl/projekty-domow-drewnianych/Domy drewniane maja jednak inne zalety: łatwosć ogrzania. Oraz przede wszystkim szybkość budowy. Dom taki możesz wybudować i wykończyć w ciągu kilku miesięcy. Czego raczej nie można napisać o domu murowanym. Quote
zabekprk Posted May 22, 2018 Report Posted May 22, 2018 Jest to pewien dylemat. Domy parterowe - wydaje mi się, że w ich przypadku można pójść w rozwązania szkieletowe. Quote
Recommended Posts