Jump to content

Recommended Posts

Posted
Jak wam się wydaje, czym najlepiej zasłaniać okna w mieszkaniu na parterze - plisami, roletami czy żaluzjami?

Jakie macie doświadczenia z poszczególnymi rodzajami zasłon?

Posted

mam zewnętrzne rolety i jestem zadowolony , doskwierało gorąco latem, a teraz jest dużo chłodniej. Zimą jest cieplej , bo jednak duże okna to duże straty ciepła, minus to cena

Posted

Żaluzje - drogie, jest problem jeśli chodzi o czyszczenie, w zasadzie plusów tutaj nie widzę ( pisze o zwykłych załuzjach aluminiowych)

Plisy - wygladają fajnie chociaż zbiera sie na nich czasami kurz

Rolety -niedrogie i chyba najbardziej praktyczne rozwiązanie. Polecam generalnie zastanowić sie nad zamontowaniem sobie rolet typu dzień noc. Są droższe, ale można nimi bardzo skutecznie regulować to ile światła wpada do pomieszczenia

Na tej stronie jest zresztą wszystko dobrze opisane, tak więc poczytajcie sobie: http://bilgoraj.com.pl/rodzaje-rolet-okiennych-jakie-rolety-wybrac,,3,11,11,1,20262,n.html

• 3 years later...
Posted
Witam! Jestem szczęśliwą posiadaczką malutkiej altanki oraz garażu. Mam ogromny sentyment do tych miejsc, jednak prawda jest taka, że przydałby im się porządny remont. W końcu podjęłam decyzję o ostatecznej renowacji. Chciałabym, aby moje dotychczasowe oazy kojarzyły się nie tylko ze spokojem, lecz także z nowoczesnością, zatem planuję wymienić rolety na nowe. Na rynku jest wiele możliwości modernizacji obiektu, jednak moją uwagę najbardziej przykuła automatyka do rolet. Postanowiłam poszukać nieco informacji na ten temat i znalazłam https://silnikidorolet.eu/. Może jest ktoś, kto korzystał z ich usług?
  • 1 year later...
Posted

U siebie mam porządne, fajne lampy ledowe od producenta V-TAC. Według mnie pobór energii elektrycznej jest mniejszy. Nie są to może jakieś kosmiczne różnice, ale zawsze coś. Jak chcesz płacić mniejsze rachunki, to musisz nie tylko wybrać odpowiednie lampy, ale także wprowadzić pewne nawyki, żeby światło niepotrzebnie nie było zaświecone, jak nie ma takiej konieczności. Na noc odłączam także telewizor od prądu, nie zostawiam ładowarek w gniazdkach. Niby to dużo nie pobiera, ale w skali roku to już są jakieś oszczędności.

• 1 month later...
  • 4 months later...
Posted

U nas sprawdzają się żaluzje drewniane. Fajnie wyglądają w oknach. Zamawiałem w Agata Rolety online i montowałem sam. Nie było to trudne. Efekt powalający wg mnie do nowoczesnych wnętrz idealny.