Jump to content

Recommended Posts

Posted

NAJLEPIEJ ZAMKNĄĆ BRAMKĘ NA KLUCZ wtedy masz pewność że nikt nie wejdzie na twoją posesję, powiem wam że u nas będzie już ze 3 lata od tego zdarzenia chodzili po wsi i Rumuni , cyganie i inne mendy , ponieważ człowiek nie jest w stanie upilnować obejścia postanowiłam zastosować skuteczny dla niektórych może wydać się dziwny sposób ,ponieważ mam starą bramę w której popsute mam zamki wpadłam na pomysł że bramę i bramkę dopóki nie będę mieć nowej bramy będę zamykała na łańcuch i kłódkę i to się sprawdza

a jeżeli chodzi o różne mendy do których mam cholerne szczęście kiedyś nawiedzili mnie cyganie w grupie były 3 kobiety i kierowca facet(a w innej wsi okradziono babkę też cyganki)no więc nie zauważyłam kiedy cyganka weszła do domu w którym była tylko mama ( która nie chodzi bo w 2013 r miała udar)

i dopiero gdy cyganka wychodziła dojrzałam ją ,cyganka miała ze sobą torbę dorwałam ją przy furtce i chciałam żeby pokazała mi zawartość torby, koleżanki z auta ruszyły jej na pomoc ale  u mnie długo nie kupisz cyganka torbę w swoją stronę a ja za drugi jej koniec w swoją stronę i torba się rozdarła a z niej na ziemię wyleciał koc ale nie to było najgorsze  w tym szamotaniu oprócz cyganek pojawił się cygan kierowca dobrze że się uchyliłam bo  zarobiłabym  kopa w brzuch od tegoż cygana , dlatego też ostrzegam jeżeli możecie to się zamykajcie to jedyny sposób na uniknięcie kłopotów

Posted

może jeszcze zrobią ,a jeżeli chodzi o policję to może zadziwić u nas np. jak dzwonił sąsiad że słyszy głosy policja pojawiła się u mnie natychmiastowo nie odjechali aż nie porozmawiali z moją chorą mamą ,zachowanie jednego z mundurowych było dla mnie zaskakujące w pewnym momencie postraszył mnie że on się naprawdę zainteresuje sprawą co by świadczyło że o sprawie nic nie wie ale jakby coś...........

postanowiłam wyjaśnić sytuację ,udałam się na komendę ,zaniosłam do przeczytania kilka pism i zadałam pytanie czy założono mi niebieską kartę                       otrzymałam odpowiedź że -nie

kolejny raz przyjechała do mnie policja ponoć sąsiad podał ten sam powód nie wiem ,było to po tym kiedy nie podpisałam geodezyjnego protokołu,zastanowiło mnie jedno i nawet zadałam to pytanie policjantowi ;dlaczego sąsiad nie jest obecny przy zdarzeniu dlaczego nie podaje danych z dowodu powiem wam ja gdy wzywam policję na interwencję zawsze proszona jestem o to bym w niej uczestniczyła oraz o dowód a dlaczego sąsiad nie uczestniczył w całej akcji był przecież w domu 

Posted

przy policji konfrontacja siłowa z sąsiadem żartujesz Vademecum nawet o ustnej nie ma mowy po prostu wyjaśniono by mi jaki jest prawdziwy powód wezwań telefonicznych sąsiada a tak to tak naprawdę do dzisiejszego dnia nie wiem co było powodem interwencji a poza tym policja niechętnie miesza się w swary sąsiedzkie chyba że chodzi o coś poważnego tak czy siak nie znam prawdziwego powodu wizyt mundurowych chyba że miało to związek z sytuacją obecną  i chyba tak trochę tak poza tym córka sąsiada chodziła do klasy mundurowych gdzie wykładowcami była policja stąd znajomości mogę się tylko domyślać 

Posted

koleżanko, nieżadko przy policji strony rzucają się do gardeł, a znajomości mają mają swoją moc.

Nawet przy samych pogaduchach strona przedstawia sprawe ze swojego punktu widzenia a druga strona niema możliwości obrony. Dopuki nie jest coś na papierze - jest nieważne.

Prawdą jest że policja używa wszystkich sposobów by sprawy nie było, nawet pomagając winnemu :)

No chyba że ktoś wyżej steruje sprawą. Jest takie powiedzenie : Jeśli niewiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze

Posted

możesz mieć rację może to miało jakiś cel marketingowy w końcu sąsiedzi chcą uchodzić za nieskazitelnych ludzi sukcesu, w końcu jak ma się pewne atrybuty a do tego plecy można robić w Polsce co się chce     

Posted

moi też są czujni na plus coś usłyszą coś zobaczą  cała wieś wie ale nie my , ja kiedyś mówiłam że mieszkam w Bździszewie gdzie psy szczekają dupami ale tak po prawdzie to jak kiedyś rzekł sąsiad do kogoś z rodziny 'ludzie pierdolą' niekoniecznie prawdę i dlatego stworzyłam stronę ;rolnik wyrolowany

Posted

pieniądze na scalanie są z UE, chyba każda klasa ziemi podlega scaleniu ale z tym musisz udać się do ARiMR i  do Starostwa  a tym bardziej jeżeli chodzi o ziemię usytuowaną w parku krajobrazowym -jak piszesz

ale chyba zbytnio  odeszliśmy od głównego tematu czyli domokrążców i naciągaczy nachodzących nas w naszych obejściach

ja obstawiam - bramy i furtki na klucz i kłopot z głowy