Magdusiol Posted June 20, 2018 Report Posted June 20, 2018 Cześć. Jakiś czas temu moja bratanica miała poród, w którym przez nieuwagę lekarza dziecku stała się krzywda przez co jest teraz niepełnosprawne. Próbowaliśmy starać się o odszkodowanie, ale wychodziło to z marnym skutkiem, ale też musimy poszukać prawnika, który nam w tym pomoże. Myślicie, że cała dokumentacja medyczna wystarczy? Pozdrawiam i dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi Quote
Vademecum Posted June 20, 2018 Report Posted June 20, 2018 to są trudne sprawy i trudno jest udowodnić winę. Nie koniecznie musi odpowiadać za to lekarz.Tu ważne są szczegóły . Quote
DuzyGrzegorz Posted June 20, 2018 Report Posted June 20, 2018 Kiedy to się stało? Czy Prokuratura prowadziła postępowanie, a jeśli tak to czy było w sprawie czy przeciwko oraz jak się skończyło? Sprawa jest złożona. Lekarz składa przyrzeczenie w którym zapewnia że nigdy nie będzie podważał tego co zrobił inny lekarz, a kluczowym dowodem jest opinia innego lekarza. Zgodnie z art. 21 Kodeksu etyki lekarskiej jeżeli lekarz popełni błąd to sam o nim informuje, a jeżeli tego ne zrobił to oznacza że błędu nie było. Na podstawie własnych doświadczeń w prowadzeniu tego typu spraw ja bym się raczej skupił na znalezieniu prokuratora który fachowo zajmie się sprawą. Adwokat nie jest w stanie zebrać dowodów w takiej sprawie. Pozdrawiam! Quote
Magdusiol Posted July 12, 2018 Author Report Posted July 12, 2018 Do tej pory znalazłam taką firmę nacie? Quote
Karla Posted September 20, 2020 Report Posted September 20, 2020 Witam. Warto skorzystać z usług profesjonalnego prawnika, który pomoże nam również wywalczyć odpowiednie odszkodowanie przez błędy lekarskie. Polecam wejść na stronę i zapoznać się ze szczegółami. Pozdrawiam Quote
Kalinka123 Posted February 6, 2024 Report Posted February 6, 2024 Dobry adwokat w takich sprawach to podstawa. Nawet w sprawach takich jak rozwód z narcyzem wsparcie adwokata może być nieocenione. Quote
rurka_rozpórka Posted February 14, 2024 Report Posted February 14, 2024 Jestem w trakcie starania się o odszkodowanie z tytułu winy lekarza. To bardzo trudna droga, Podstawą jest znalezienie dobrego prawnika. Quote
Recommended Posts