maniek5591 Posted January 16, 2012 Report Posted January 16, 2012 mam problem z kunom siedzi mi na oborze w słomie próbuje ją złapać prawie miesiąc kładłem jajka świeże i nic gołębia i też nic pomórzcie mi na co mam ją złapać a to moja klatka na którą próbuje złapać kunę http://allegro.pl/sklep/22317764_ecoagra?id=22317764&category=722777 Quote
hirek Posted January 16, 2012 Report Posted January 16, 2012 Chyba problemem jest kiepska pułapka, sam przechodze ten problem przynajmniej raz do roku. Pułapka musi byc dwuwejściowa i dobrze skonstruowana. Też męczyłem się z podobną pułpaką ale wkońcu wyłozyłem troche więcej kasy i kupiłem oryginalną a nie chińską podróbkę. Ważne jest by nie dotykać pułapki gołymi rękami i nie zostawiać zapachu człowieka na klatce. Quote
maniek5591 Posted January 16, 2012 Author Report Posted January 16, 2012 to na tą klatke nie da rady sie złapać Quote
przemo137 Posted January 16, 2012 Report Posted January 16, 2012 Mój znajomy stosuje bardziej niekonwencjonalne sposoby na tego typu zwierzęta, łapie ja na szczeki podobne jak mają kłusownicy w filmach ;(. A tak poza tym to kuna nie wyrządza szkody w miejscu którym mieszka. Gdy będziesz ją gnębił wyprowadzi się do sąsiada a u ciebie będzie żerować -tak bynajmniej opowiadał mi starszy pan z mojej wsi Quote
rolnik1500 Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 Też jestem za tym żeby złapać kunę żywą i wywieźć "wpiździec" szkodnika. Mam pytanie do pinka gdzie kupowałeś pułapkę? Quote
Adams Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 Ja mam ten problem od zawsze i już się pogodziłem,że z kuną nie wygram:( Quote
przemo137 Posted January 17, 2012 Report Posted January 17, 2012 Nie wiem czy wy ludzie naprawdę czytać nie umiecie. Kilka tematów niżej jest temat już dobrze rozwinięty o podobnej tematyce http://www.rolnik-forum.pl/Thread-sposob-na-kune wystarczyło poszukać. A co robi moderator tego forum to nie mam pojęcia Quote
Recommended Posts