Kargad Posted July 16, 2018 Report Posted July 16, 2018 Witam, moja rodzina chciałaby coś innowacyjnego w ogrodzię, poszukuje jakiegoś niezłego hamaka do takiego fajnego relaxu , znacie jakieś, które się wykażą ? Quote
Vademecum Posted July 17, 2018 Report Posted July 17, 2018 kup sobie szeroką huśtawke, hamak jest niewygodny. Quote
kubusjettaII Posted August 5, 2018 Report Posted August 5, 2018 Kiedyś żona przywiozła hamak z Biedronki. Uważałem że nawet nie ma sensu go montować bo się zaraz rozleci, pomimo że kawał materiału a nie jakaś siatka ze sznurka . Oczywiście upór żony...Zamontowałem go między słupami altany. Zakupu dokonała ze cztery lata temu i wierzcie mi że hamak służy do dziś dnia i całkiem wygodnie się w nim leży. Później jeszcze dokupiła jakieś "krzesełko brazylijskie" takie wiszące i również sprawdza się ok... Quote
Robert ;-) Posted August 6, 2018 Report Posted August 6, 2018 Dokładnie ja mam hamak za 60zl już ze trzy lata może więcej ,jest niby do 80kg ale wierzcie mi utrzymuje prawie drugie tyle obciążenia ja plus moja siostrzenica Quote
rolniczka_585 Posted August 7, 2018 Report Posted August 7, 2018 Hamak fajna sprawa. Znajomy teraz na olx kupił bardzo fajny ze stelażem za 150 zł, ale ma miejsce gdzie go trzymać. U mnie stelaż już odpada bo ciężki do przechowania zimą. Quote
crazy333 Posted August 8, 2018 Report Posted August 8, 2018 Na ciepłe letnie dni taki hamak postawiony gdzieś w cieniu pod drzewami to raj Quote
komor Posted August 9, 2018 Report Posted August 9, 2018 moja żona marzy o hamaku, może po sezonie się zbiorę i jakiś na wyprzedaży kupię Quote
Robert ;-) Posted August 9, 2018 Report Posted August 9, 2018 Najlepiej pod drzewami cień wiaterek i chlód Quote
tomcio112 Posted August 16, 2018 Report Posted August 16, 2018 Pozostając w temacie relaksu Czy ktos posiada może u siebie basen, ale nie taki gotowy kupiony tylko zrobiony samemu? Zastanawiam się nad wykonaniem takiego basenu wiosną, byłaby to frajda dla całej rodziny, chcę żeby wyglądał ładnie i estetycznie. Myślałem o wykonaniu stelażu drewnianego i do środka włożyc pewnie wkład plastikowy, takie drewno myślę że bardzo ładnie by wyglądało. Można też wykopać dół, wylać formę betonową i obłożyć płytkami, tak jak na basenie, ale czy czasem płytki się nie odparzą i za jakiś czas poodrywają. Z drewnianym stelażem i plastikowym wkładem byłoby chyba mniej pracy. Jak myślicie, czy ma ktoś z tym jakieś doświadczenie a może widział u kogoś coś takiego? Quote
Vademecum Posted August 16, 2018 Report Posted August 16, 2018 kolego doświadczenia nie mam ale drzewo z jednej strony będzie zagrażać okaleczeniem a z drugiej jest idealnym siedliskiem grzybów i nie w momencie jak wyszlifujesz tylko po jakimś czasie jak np. pęknie czy wypatrzy się.. Betonowy i płytki to potęrzny koszt a jeśli nie urzyjesz specjalnych płytek, spoiw to napewno płytki poodpadają. betonowy musiałbyś konkretnie zazbroić bo jak pęknie to i płytki pololecą. Polecam kupić gotowy plastikowy i oprawić w ziemi , to jest najtańszy koszt i pewnoś że woda, słońce, zima nic mu nie zrobią. Takie z jak w hipermarkecie to też fajne ale jednorazówki. Ja córce przez dwa lata kupowałem np. 3×2 głęboki na jakies 70 cm. ale jeden i drugi na nastepny rok nie trzymał powietrza , niby 2 stówki to nie duże pieniądze ale wkurza mnie produkcja śmieci i w tym roku niema basenu Quote
Recommended Posts