Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, moja rodzina chciałaby coś innowacyjnego w ogrodzię, poszukuje jakiegoś niezłego hamaka do takiego fajnego relaxu , znacie jakieś, które się wykażą ?

• 3 weeks later...
Posted

Kiedyś żona przywiozła hamak z Biedronki. Uważałem że nawet nie ma sensu go montować bo się zaraz rozleci, pomimo że kawał materiału a nie jakaś siatka ze sznurka . Oczywiście upór żony...Zamontowałem go między słupami altany. Zakupu dokonała ze cztery lata temu i wierzcie mi że hamak służy do dziś dnia i całkiem wygodnie się w nim leży. Później jeszcze dokupiła jakieś "krzesełko brazylijskie" takie wiszące i również sprawdza się ok...

Posted

Pozostając w temacie relaksu :P Czy ktos posiada może u siebie basen, ale nie taki gotowy kupiony tylko zrobiony samemu? 

Zastanawiam się nad wykonaniem takiego basenu wiosną, byłaby to frajda dla całej rodziny, chcę żeby wyglądał ładnie i estetycznie. Myślałem o wykonaniu stelażu drewnianego i do środka włożyc pewnie wkład plastikowy, takie drewno myślę że bardzo ładnie by wyglądało. Można też wykopać dół, wylać formę betonową i obłożyć płytkami, tak jak na basenie, ale czy czasem płytki się nie odparzą i za jakiś czas poodrywają. Z drewnianym stelażem i plastikowym wkładem byłoby chyba mniej pracy. Jak myślicie, czy ma ktoś z tym jakieś doświadczenie a może widział u kogoś coś takiego?

Posted
kolego doświadczenia nie mam ale drzewo z jednej strony będzie zagrażać okaleczeniem a z drugiej jest idealnym siedliskiem grzybów i nie w momencie jak wyszlifujesz tylko po jakimś czasie jak np. pęknie czy wypatrzy się.. Betonowy i płytki to potęrzny koszt a jeśli nie urzyjesz specjalnych płytek, spoiw to napewno płytki poodpadają. betonowy musiałbyś konkretnie zazbroić bo jak pęknie to i płytki pololecą. Polecam kupić gotowy plastikowy i oprawić w ziemi , to jest najtańszy koszt i pewnoś że woda, słońce, zima nic mu nie zrobią. Takie z jak w hipermarkecie to też fajne ale jednorazówki. Ja córce przez dwa lata kupowałem np. 3×2 głęboki na jakies 70 cm. ale jeden i drugi na nastepny rok nie trzymał powietrza , niby 2 stówki to nie duże pieniądze ale wkurza mnie produkcja śmieci i w tym roku niema basenu :)