Marcin Posted March 8, 2009 Report Posted March 8, 2009 Chciałbym się dowiedzieć jakich pasz używacie i w jakich ilościach?? Ile czasu rosną u was świnki do wagi ok 100kg? Interesuje mnie to, bo ja karmie nutreną i jakoś nie chcą tego mi jeść. Quote
slawcik Posted March 8, 2009 Report Posted March 8, 2009 ja też skarmiałem nutreną ale te pasze się zepsuły.też mi nie chciały jeść.nawet na bydła koncentraty się zepsuły z nutreny.teraz mieszam swoje zboże z koncentratem strong.u mnie rosno 5-6miesiecy,a ile trudno mi powiedzieć ile zużywam.majo w karmikach cały czas. Quote
bamber21 Posted March 9, 2009 Report Posted March 9, 2009 ja teraz stosuje koncentrat z ekoplonu narazie jestem z niego zadowolony swine dosc rosno a co do czasu to zalezy od swin niektóre szybciej nie które duzej troche kiedys uzywałe z schałmana ale sie teraz troche popsuł i badzo zdrożał Quote
slawcik Posted March 10, 2009 Report Posted March 10, 2009 no ja właśnie nie wiem co się dzieje z tymi paszami.cena idzie w górę a jakość spada?słyszałem że zamiast białka z soi paszarnie mielo pióra i tak zastopuje białko.a białko z piór jest słabo przyswajane przez zwierzęta. Quote
Recommended Posts