JakubR Posted August 5, 2018 Report Posted August 5, 2018 Witam, kupiłem prasę simpe z-224/1 prasa ładnie chodziła, niebyła idealna do wymiany były nożyki i palec na prawym aparacie czasem przepuszczał i nie wiązał. Po sprasowaniu 1ha od zakupu coś staneło. Wałek do prasy dostałem z jednej strony jeszcze z montażem w koszyczek uchwyty od wałka ułamało po szybkiej zamiance założyłem końcówkę od innego wałka. Prasa nadal nie kręci. po zdjęciu osłony od przekładni głównej okazało się że korpus pękł i wysypało wszystkie łożyska w środku zamiast oleju smar. W tech rolu doradzono mi aby kupić tęż cały korpus u nich 860 zł lecz nie mieli już na stanie. Jak sądzicie dawać korpus do pospawania czy lepiej kupić nowy? W sieci najtańszy jaki znalazłem z hurtowni omasz kosztuje 1200 zł. Quote
Vademecum Posted August 5, 2018 Report Posted August 5, 2018 bierz nowy, nigdy nie pospawasz by gdzieś nie przeciągnęło Quote
JakubR Posted August 12, 2018 Author Report Posted August 12, 2018 po rozebraniu okazało się że obudowa była spawana, rozleciało się łożysko na wałku atakującym. Kupiłem drugą simpe na częsci za 1800 zł z 85roku w prasie był rozerwany łańcuch i pogięte noże nagarniacza, po założeniu łańcucha prasa nie wiąże robi supełek i odrazu obcina go prawdopodobnie coś z zapłonem (ustawieniem) czy te ustawienia robi się z założonym łańcuchem czy bez ktoś wyjaśni ? Quote
Recommended Posts