Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, kupiłem prasę simpe z-224/1 prasa ładnie chodziła, niebyła idealna do wymiany były nożyki i palec na prawym aparacie czasem przepuszczał i nie wiązał. Po sprasowaniu 1ha od zakupu coś staneło. Wałek do prasy dostałem z jednej strony jeszcze z montażem w koszyczek uchwyty od wałka ułamało po szybkiej zamiance założyłem końcówkę od innego wałka. Prasa nadal nie kręci. po zdjęciu osłony od przekładni głównej okazało się że korpus pękł i wysypało wszystkie łożyska w środku zamiast oleju smar. W tech rolu doradzono mi aby kupić tęż cały korpus u nich 860 zł lecz nie mieli już na stanie. Jak sądzicie dawać korpus do pospawania czy lepiej kupić nowy? W sieci najtańszy jaki znalazłem z hurtowni omasz kosztuje 1200 zł.   

Posted

po rozebraniu okazało się że obudowa była spawana, rozleciało się łożysko na wałku atakującym. Kupiłem drugą simpe na częsci za 1800 zł z 85roku w prasie był rozerwany łańcuch i pogięte noże nagarniacza, po założeniu łańcucha prasa nie wiąże robi supełek i odrazu obcina go prawdopodobnie coś z zapłonem (ustawieniem) czy te ustawienia robi się z założonym łańcuchem czy bez ktoś wyjaśni ?