Jump to content

Recommended Posts

Posted

U mnie w okolicy słyszę o pladze ptaszyńca. Skąd się bierze to dziadostwo? Jak mogę uchronić swoje ptaki. U mnie odpukać nie ma, ale gołębie dzikie przylatują 

• 2 weeks later...
Posted

czytałam że własnie gołębie i wróble przynoszą ptaszyńca, który potrafi nawet zaatakować inne zwierzęta w gospodarstwie a nawet człowieka. U mnie na szczęście nie ma, ale jak się jedzie autobusem to chcąc nie chcąc słyszy się rozmowy. 

Posted

Ptaszyniec kurzy jest bardzo niebezpieczny, przenoszą zarazki chorobotwórcze, które stanowią poważne zagrożenie zarówno dla zwierząt jak i ludzi.

Najlepiej pilnować, kontrolować i w razie potrzeby użyć odpowiednich środków. Ja stosuje Dergall, jest uważany za jeden z najlepszych środków na ptaszyńca. 

• 5 years later...
  • 8 months later...
Posted
Byłam u znajomego - ma taką plagę ptaszyńca, że aż niemożliwe. Te robaczki są wszędzie aż widać warstwę ruszających się małych pajęczaków.

Normalnie w dzień - normalnie podobno jak jest światło to się chowają.

• 1 month later...
Posted

Moja kuzynka miała na Ptaszyńca taki pomysł że wyniosła kury do innego oddalonego pomieszczenia, a kurnik wyczyściła i zostawiła otwarty. Chodziło o to żeby się wymroził, ale niestety zima ciepła i mrozów brak. Ciekawy jestem czy motyw z wymrożeniem przez zimę pomoże?