JakubR Posted August 14, 2018 Report Posted August 14, 2018 Witam, w ciągniku zauważyłem wyciek oleju hydraulicznego z siłownika wspomagania. Chcąc kupić cały nowy koszt jest ogromny 4200. Stwierdziłem że oddam go do regeneracji lub samemu takową przeprowadzę. Odkręciłem jedną śrubę przy kole druga niestety się kręci próbowałem złapać za przegub szczypcami ale to nic nie daje dalej nie mogę tego odkręcić. Ktoś ma jakiś pomysł jak to złapać żeby odkręcić tę śrubę ? Niestety końcówka nie jest na stożku więc nabić się nie da... Quote
slawek510 Posted February 25, 2020 Report Posted February 25, 2020 Próbuj pneumatem (tylko dośc mocnym) ewentualnie spróbuj podgrzać nakrętkę palnikiem. Quote
JakubR Posted February 25, 2020 Author Report Posted February 25, 2020 tak będę musiał zrobić przez sezon jeszcze jeździłem z lekkim wyciekiem. Quote
Vademecum Posted February 25, 2020 Report Posted February 25, 2020 rozgrzany element może pęknąć albo skrzywić się, trzeba z umiarem i jak tego nie robiłeś to możesz mieć więcej bidy. Pamiętaj, jak nie pujdzie za pierwszym rozgrzaniem i pozwolisz temy ostygnąć to nakrętka się zaciśnie jeszcze mocniej !nieznam tego układu i niewiie. jak to wygląda. Quote
Vademecum Posted February 25, 2020 Report Posted February 25, 2020 jak ciągnik ma spory przebieg to wymiana uszczelniaczy może nic niedać, musisz ocenić stan gładzi na tłoczysku. Quote
Recommended Posts