wrona321 Posted August 15, 2018 Report Posted August 15, 2018 Mam kaczki czubate maja one rok. Zastanawiam sie z jakim kaczorem mogłabym je skrzyżować, bo planuje dokupić staropolskiego kaczora do nich . Jesli chcecie ich zdjecie to napiszcie do mnnie na ten email : nieznana.09@wp.pl Quote
wiejskieżycie Posted August 15, 2018 Report Posted August 15, 2018 Jeśli się nie mylę i ma Pani prawdziwe kaczki czubate zwane również holenderskimi, to nie radzę krzyżować ich z kaczorem staropolskim. Owszem gen posiadania czuba przez kolejne pokolenia powinien być przekazywany, ale jeśli zależy Pani na czystości rasy to kaczka staropolska nawet jeśli spotykamy już w obrocie staropolskie czubate, nie jest tym samym podgatunkiem kaczki co kaczka bez czuba aczkolwiek z genem czubatym w typowo holenderskim podgatunku. Ja tu to tylko tak zostawiam bo oczywiście mogę się mylić. Quote
wrona321 Posted August 20, 2018 Author Report Posted August 20, 2018 Ktoś jeszcze udzieli odpowiedzi Quote
Recommended Posts