Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś z Was jest posiadaczem pompy ciepła? Jakiś czas temu w moim województwie były dofinansowania do tego typu źródeł. Jak to się sprawdza w praktyce. Nie ukrywam, że interesujące, ale budzi pewne obawy. 

Posted

znajomi robili to cena 40 tys. Ale generalnie wszelkie opłaty im się zmniejszyły jeśli chodzi o opał. Były też dofinansowania na piece np. akcja piecyk gdzie można było wziąć piece z umorzeniem 30%. 

Posted
U nas w powiecie krakowskim jest teraz dofinansowanie 60 procent, ja zamówiłem zwykły kocioł dwa lata temu i nie zamierzam tego zmieniać. Gwarancja 35 lat, także go nie wymienie
Posted

Z tymi dopłatami różnie jest... Znajomi zainwestowali w przydomową oczyszczalnię. Nie jest to tak duży koszt jak instalacja pompy ciepła czy paneli słonecznych, ale chodzi o sam fakt. Też były dopłaty. 4 rok oczyszczalnia funkcjonuje a nikt dopłat do tej pory nie widział. Całe szczęście, że nie był to właśnie wysokie koszty, i jakoś się rozeszło po kościach...

• 4 weeks later...
Posted

Niestety obecne programy już się zakończyły :( Czy ktoś z Was otrzymał zwrot / dotację?

Aktualnie ja celuję na akcję Czyste Powietrze, akcja rozpoczęła się od 1 stycznia 2018. Czy inwestycje dokonane przed tą datą też będą uwzględnianie? Dokładnie chodzi mi o to, czy mając paragon z datą wcześniejszą niż 1 stycznia 2018 też będzie wliczany do programu?