edek Posted August 22, 2018 Report Posted August 22, 2018 Mam pytanie czy opłaca się kupić na kredyt (raty miesięczne po około 1325zł.) ciągnik nowyUrsus C 385 ?Spłacany by był przez okres 10 lat.Mam 16,5 ha i tak się zastanawiam czy kupić nowy. Quote
Vademecum Posted August 22, 2018 Report Posted August 22, 2018 160 tysi, nie zrobił bym tego. Pamiętaj że ten ciągnik to nie to co z lat 80 tych.Polecam np 914 lub 1014. albo coś w 6 cyl. DuzyGrzegorz 1 Quote
Robert ;-) Posted August 22, 2018 Report Posted August 22, 2018 Ja na kredyt też bym nie wziął a zwłaszcza takiego wynalazka wolałbym coś z zachodu za te 40-50tysi mając je oczywsicie Quote
edek Posted August 23, 2018 Author Report Posted August 23, 2018 ... dzięki za odpowiedzi, jednak rata miesięczna by była wyższa( policzyłem sam kapitał) około 2 tys. bo jeszcze odsetki... :/ Quote
Vademecum Posted August 23, 2018 Report Posted August 23, 2018 dej se spokuj na 16 ha. znajdź sobie nawet 1222 tylko w oryginale bo dodają turbo i klops. Turbo pasuje do tego ale silnik jednak w środku jest inny . Ostatnio widziałem na olx za 16 tysi 1222 z wzmocnioną hydrauliką i orginalnym orbitrolem , takie wychodziły od 1989 roku. Naprawde sam o nim myślałem ale priorytetem była działka rolna, i tym sposobem mam 2.44 ha wiecej i sprzęt lat 30 + Quote
danielc Posted September 4, 2018 Report Posted September 4, 2018 a nie myślałeś może o leasingu? W Twoim przypadku może to okazać się o wiele bardziej korzystne. Jeśli chcesz mogę podesłać Ci namiary na porządnego doradcę z Alior Leasing. Quote
Pawev Posted January 31, 2019 Report Posted January 31, 2019 Ciekawie a rozpowszechnia się kredytowanie czy leasing na te maszyny? Quote
edek Posted February 1, 2019 Author Report Posted February 1, 2019 a nie myślałeś może o leasingu? W Twoim przypadku może to okazać się o wiele bardziej korzystne. Jeśli chcesz mogę podesłać Ci namiary na porządnego doradcę z Alior Leasing. .. to podeślij namiary proszę Quote
Wyrolowani Posted March 26, 2019 Report Posted March 26, 2019 a masz zdjęcie tego ursusa? ja na składnicy widziałam kiedyś nowego ursusa ale z mniejszych, bardzo fajnie wyglądał ale kosztował zdaje się ze 100 tyś i jakoś nie było na niego kupców ale muszę powiedzieć wygląd - super, ja z racji tego że mam zbyt mało ziemi nie mogłam go nabyć nawet gdybym chciała, a propos mojego nabytku byłam z nim u mechanika kłopoty ze wspomaganiem ,czeka go wymiana olejów, ale musiał iść w pole nawet załapałam się jako pasażer przy oraniu ale zostałam wyrzucona z ciągnika bo zaczęłam panikować gdy ciągnik się przechylił w koleinie i stwierdziłam że to nie dla mnie a wracając do tematu wrzuć zdjęcie tegoż URSUSA Quote
Vademecum Posted March 26, 2019 Report Posted March 26, 2019 ursus znowu zaczyna przechodzić do historii. Maszyny zają komornik a jakiś fundusz na rozwój poj. elektr. odmówił dofinansowanja. Quote
Wyrolowani Posted March 27, 2019 Report Posted March 27, 2019 https://www.otomoto.pl/oferta/ursus-c-385-ursus-c-385-85km-promocja-fabrycznie-nowy-ID6Brgem.html? zdaje się że o ten ciągnik chodzi to nie o ten ciągnik mi chodziło bo on produkowany był później od mojego Quote
Wyrolowani Posted March 27, 2019 Report Posted March 27, 2019 Ja na kredyt też bym nie wziął a zwłaszcza takiego wynalazka wolałbym coś z zachodu za te 40-50tysi mając je oczywsicie ursus znowu zaczyna przechodzić do historii. Maszyny zają komornik a jakiś fundusz na rozwój poj. elektr. odmówił dofinansowanja. a jaki ma w tym interes polski rząd wszystkie kolejne począwszy od czasów pokomunistycznych aby wspierać swój przemysł przecież wszystko co przychodzi z zachodu jest super a wszystko co Polskie to gówno , jeżeli dostajesz kilka milionów na scalanie gruntów to jak na takim dobrobycie będzie jeździło coś polskiego wszak to wstyd i hańba bez INTERESU żaden nic nie uczyni i tak się bujamy ja się urodziłam wolnym człowiekiem, nie wyrabiam pańszczyzny i nie zamierzam do nikogo zwracać się ; jaśnie panie Quote
Robert ;-) Posted March 27, 2019 Report Posted March 27, 2019 Jeśli o mnie chodzi ,to mam ursusa z 1974 roku kupił go mój dziadek i będzie pracował do dożywicia,do pomocy ma większy ciągnik ,a te nowe ursusy to nie polski ursus tylko europejski ulep ,cwaniaczej kypił znak towarowy i liczy że rolnik kupi bo to tosamo co kiedyś ,druga sprawa ciągnik ursus 3380 ten 75 konny to tosamo co zetor major lub farmtrac tylko blacharka inna Quote
Vademecum Posted March 27, 2019 Report Posted March 27, 2019 no niestety, to już nie są ursusy.Moje gospodarstwo funkcjonuje na ursusach.apropo, jak ktoś szuka kompletnego 912 to jest na olx za 12800, pewnie można coś stargować , ale pomimo braku opony i akumulatorów wart tej ceny. ( istotne że kometny ) Quote
Wyrolowani Posted March 27, 2019 Report Posted March 27, 2019 Mam pytanie czy opłaca się kupić na kredyt (raty miesięczne po około 1325zł.) ciągnik nowyUrsus C 385 ?Spłacany by był przez okres 10 lat.Mam 16,5 ha i tak się zastanawiam czy kupić nowy. Jeśli o mnie chodzi ,to mam ursusa z 1974 roku kupił go mój dziadek i będzie pracował do dożywicia,do pomocy ma większy ciągnik ,a te nowe ursusy to nie polski ursus tylko europejski ulep ,cwaniaczej kypił znak towarowy i liczy że rolnik kupi bo to tosamo co kiedyś ,druga sprawa ciągnik ursus 3380 ten 75 konny to tosamo co zetor major lub farmtrac tylko blacharka innano właśnie i od tego trzeba było zacząć ktoś kto potrafi określić różnicę między jednym ciągnikiem a drugim może być w tej sprawie ekspertem , jest jeszcze jeden fakt o którym warto wspomnieć gdzie ten sprzęt jest produkowany i komu daje pracę,tak marka to nie wszystko pieniądze to nie wszystkoto po co się wszyscy tak pchają do unijnego koryta? Quote
Vademecum Posted March 27, 2019 Report Posted March 27, 2019 jak to po co ? w przysłowiowym korycie jest kasa.To nie unia zlikwidowała ursusa.czy żerań. Quote
anoi1 Posted March 27, 2019 Report Posted March 27, 2019 Używany ciągnik to też dobry wybór - warto sprawdzić ogłoszenia na https://maszynyrolnicze.pl/ciagniki/- a po kliknięciu w baner Korbanek też można zobaczyć ich ofertę ciągników. Quote
Wyrolowani Posted March 27, 2019 Report Posted March 27, 2019 Używany ciągnik to też dobry wybór - warto sprawdzić ogłoszenia na https://maszynyrolnicze.pl/ciagniki/- a po kliknięciu w baner Korbanek też można zobaczyć ich ofertę ciągników. bez obrazy POLSKA szrotem stoiwiecie kilka lat temu byłam w Niemczech i tam są WYSTAWKI -Niemcy wyrzucają , wystawiają rzeczy im zbędne na chodnik ,wiecie kim byli nowi właściciele tych precjozów- to właśnie Polacy pracujący na polach , w sadach o innych nie wiem ,teraz podobno miejsce Polaków zajęli Rumuni jak to po co ? w przysłowiowym korycie jest kasa.To nie unia zlikwidowała ursusa.czy żerań. i do kogo pretensje no chyba tylko do PANA BOGA ale czy BÓG ma tylko Polskę pod swoją opieką ? , przecież ma cały świat więc kogo obwiniać za to co się dzieje ?wszak kto tak korzystnie sprzeda Polaka jak nie sam Polak? Quote
Wyrolowani Posted March 28, 2019 Report Posted March 28, 2019 panowie bez urazy używane maszyny to też dobra rzecz i ciągniki też o ile zna się dobrego mechanika trzeba też zauważyć że części do nowych nie kosztują grosze a one same nie są bezawaryjne dlatego i te i te są dobre w zależności od zawartości portfela klientaa jeśli o używane maszyny , u mnie na podwórku stoi das auto i Niemiec z pewnością nie płakał jak je sprzedawał także bez obrazy panie anioł1 a decyzje i tak musisz podjąć samjeszcze raz bez urazy Quote
Bogdan86 Posted April 15, 2019 Report Posted April 15, 2019 Ja również jestem zdania, że używane maszyny to tylko z pewnego źródła a jak mamy zamiar kupić nowe to polecam zapoznać się z ofertą firmy https://farmtrac.pl/. Firma oferuję Polskie ciągniki rolnicze najwyższej jakości. Quote
Vademecum Posted April 15, 2019 Report Posted April 15, 2019 ta dzisiejsza najwyższa jakość jest nic nie warta do tej przeciętnej z lat 80-tych Quote
Recommended Posts