adrix26 Posted August 30, 2018 Report Posted August 30, 2018 Cześć, mam taką małą sprawę a mianowicie mam aplikacje na telefonie ,,navigator,, i dzięki nim mogę ustalić lokalizacje GPS i szerokość oraz prędkość sprzętu w którym pracuje ( aplikacja na androida przystosowana do GPS ) i teraz tak, chciałbym w jakiś sposób wzmocnić zasięg GPS w telefonie aby nie pokazywał mi +/- 10m tylko mniej tak ze 2m aby pomiar był właściwy. Co radzicie? Quote
adrix26 Posted August 30, 2018 Author Report Posted August 30, 2018 Jak masz tak pisać to proszę nie pogrążaj się... Dodam że mam radio z bluetooth, może jakbym antenę podłączył do radia i połączył go z telefonem to byłby lepszy zasięg? Nwm pytam się chyba od tego jest to forum?.. Quote
DuzyGrzegorz Posted August 30, 2018 Report Posted August 30, 2018 Nie jesteś Kolego ograniczony zasięgiem choć im więcej satelitów tym większa dokładność. W smartfonie jesteś ograniczony mocą obliczeniową procesora. Brak w takich urządzeniach wyspecjalizowanej jednostki obliczeniowej. Żeby podnieść dokładność potrzebna jest poprawka uwzględniająca punkt o znanych współrzędnych. Antena trochę pomoże, ale nie oczekuj rewelacji. Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts