Pawel123321 Posted September 6, 2018 Report Posted September 6, 2018 Witam.Mam pytanie kupilem prosiaki z targu nie zarejestrowane nie mam numeru gospodarstwa od osoby od której kupilem.Czy muszę to zgłosić do arimr ?Czy ubojnia kupi bez rejestracji swiniaki.Pozdrawia m Quote
Vademecum Posted September 6, 2018 Report Posted September 6, 2018 wg. prawa nie kupi. zgłoszenie to problemy dla ciebie i sprzedawcy. Zapytaj w ubojni może załatwisz Quote
Robert ;-) Posted September 6, 2018 Report Posted September 6, 2018 Może w ubojni załatwi,ale co będzie jak przyjdzie kontrola i wtedy kłopoty i to spore bo świń bez papierow trzymać nie można, ja bym takich prosiąt nie kupił Quote
Pawel123321 Posted September 6, 2018 Author Report Posted September 6, 2018 Rozumiem a czy zgłosić do arimr ze kupilem z targu czy lepiej nic nie zgłaszać? Quote
Vademecum Posted September 6, 2018 Report Posted September 6, 2018 zastanów sie. i pomyśl. W najgorszym scenarjuszu ubój i utylizacja na twój koszt. 2 dzisiejszych czasach też bym nie kupił, w ogóle musisz mieć nr. stada. Quote
Vademecum Posted September 6, 2018 Report Posted September 6, 2018 co moge poradzić to : dokup pare sztuk znakowanych. Abolicja w stadach świń już była, a jak jest dziś to można domyślać się w oparciu o zwalczanie ASF. Nie ciekawe. To nie tylko ARiMR, oni mogą powiadomić powiatowego lek. wet. Quote
Pawel123321 Posted September 7, 2018 Author Report Posted September 7, 2018 Dzieki .pozdrawiam. Quote
Recommended Posts