Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, ostatnio miałam małą stłuczkę (nie z mojej winy). Starałam się o odszkodowanie ale moja ubezpieczalnia odmówiła mi wypłaty. Czy w związku z tym mogę się jakoś odwołać od ich decyzji?

Posted

Ale czegoś tutaj nie rozumiem. Ktoś w ciebie uderzył, inny uczestnik ruchu i idziesz z tym do swojej ubezpieczalni? Chyba powinieneś pójść do ubezpieczalni sprawcy tego wypadku - spisuje się oświadczenie, opisuje jak do niego doszło, obie strony podpisują się na tym oświadczeniu.

No chyba, że mowa jest o ubezpieczeniu AC - ale w tym przypadku również nie powinno być problemów z wypłatą odszkodowania.

Na https://wygodnie.pl/porady/15-mitow-zwiazanych-z-ubezpieczeniem-samochoduproponuję doczytać. Dobrze została tam ujęta tematyka ubezpieczeń i i jak to w praktyce funkcjonuje.

Posted

Ja miałam ostatnio na wczasach sytuację: ktoś nam obtarł auto na parkingu i uciekł. Widział to świadek który zostawił nam kartkę z numerem rejestracyjnym i informacją. Pojechaliśmy z tą kartką na policję. Po ok. 2 tygodniach przyszedł list, że sprawca został ukarany mandatem. Po tym wszystkim jest taka strona, na której wpisuje się numer rejestracji i wyskakuje Ci numer polisy. Skontaktowaliśmy się z ubezpieczycielem i uzyskaliśmy odszkodowanie.