Tuszmen90 Posted September 14, 2018 Report Posted September 14, 2018 Witam, ostatnio miałam małą stłuczkę (nie z mojej winy). Starałam się o odszkodowanie ale moja ubezpieczalnia odmówiła mi wypłaty. Czy w związku z tym mogę się jakoś odwołać od ich decyzji? Quote
Vademecum Posted September 14, 2018 Report Posted September 14, 2018 oni sami powinni ci pkwiedzieć gdzie się odwołać Quote
zabekprk Posted September 17, 2018 Report Posted September 17, 2018 Ale czegoś tutaj nie rozumiem. Ktoś w ciebie uderzył, inny uczestnik ruchu i idziesz z tym do swojej ubezpieczalni? Chyba powinieneś pójść do ubezpieczalni sprawcy tego wypadku - spisuje się oświadczenie, opisuje jak do niego doszło, obie strony podpisują się na tym oświadczeniu.No chyba, że mowa jest o ubezpieczeniu AC - ale w tym przypadku również nie powinno być problemów z wypłatą odszkodowania.Na https://wygodnie.pl/porady/15-mitow-zwiazanych-z-ubezpieczeniem-samochoduproponuję doczytać. Dobrze została tam ujęta tematyka ubezpieczeń i i jak to w praktyce funkcjonuje. Quote
Vademecum Posted September 17, 2018 Report Posted September 17, 2018 nawet nie tamtej strony ubezpieczyciel ale twój ubezpieczyciel pokieruje cię. Quote
Tuszmen90 Posted September 19, 2018 Author Report Posted September 19, 2018 Dzięki za odpowiedź Znalazłam również trochę informacji tutaj: https://www.tuodszkodowania.pl/odszkodowania/ i zaczęłam się zastanawiać czy warto walczyć? Czy może lepiej jest odpuścić? Quote
rolniczka_585 Posted September 19, 2018 Report Posted September 19, 2018 Ja miałam ostatnio na wczasach sytuację: ktoś nam obtarł auto na parkingu i uciekł. Widział to świadek który zostawił nam kartkę z numerem rejestracyjnym i informacją. Pojechaliśmy z tą kartką na policję. Po ok. 2 tygodniach przyszedł list, że sprawca został ukarany mandatem. Po tym wszystkim jest taka strona, na której wpisuje się numer rejestracji i wyskakuje Ci numer polisy. Skontaktowaliśmy się z ubezpieczycielem i uzyskaliśmy odszkodowanie. Quote
Recommended Posts