Jump to content

Recommended Posts

Posted

było tu dużo pisane na ten temat i nie jest to takie proste i jednoznaczne aby osiągnąć pożądany efekt. Świece żaroww podłączysz pod stacyjke tylko gdzie wstawisz samą świece, musisz wiedzieć że jak ją wstawisz w dolot to zmniejszysz przepływ pow. Lepsza jest żarowa w dolocie od mtz

Poszukaj tu wątku bo był bardzo obszerny.

Posted

Ta swieca że zdjecia jest od mtz 50 i wkręca się ją w głowice,tam są 4takie

To mtz 80-82 w kolektor jest świeca płomieńiowa zasilana naftą kosztuje coś 80-90zł troche pomaga Ale u nie nowa użyta może 20razy spaliła się ,a i ją podłącza się pod stacyjke ,żarową daruj sobie nie spełnia wymagań miałem na trochę szkoda kasy

Posted

https://allegro.pl/kolpak-wtryskiwacza-paliwa-ursus-c-360-i4951626159.html?snapshot=MjAxOC0xMS0xMFQxODowNToxMi4xOTVaO2J1eWVyOzE5OTRhYzk3MGI0Y2Q5Y2E3YzE4NGYwNmU1MzRjOTU2ZmUwZmI0Y2MzN2QzZWQ4MmVhOTQzNTMxNDA1NGU1MjQ%3D  

panowie mam problem potrzebuje zakupic takowe kołpaki do jumza bo mi przecieka z dwóch tylko jest problem nigdzie nie ma obdzwoniłem sklepy i nic moze mi ktos doradzic gdzie takie cos kupic czy da sie to nagwintowac czy cos ?? 

Posted
ja mam napewno cały wtryskiwacz z mtz , nigdy nie używany , również z t 25 mam 2 głowice z wtryskami. Nie wiem tylko w jakim stanie bo jedne sà z lat 70 tych a drugie 80 tych.Dobre 50 lat leżą na półce w garażu.
Posted
Zadzwoń do Agromar ja u nich kupuję graty do rusa i jakoś się ni zdarzyło aby czegoś nie mieli ,choć z tą częścią może być różnie bo to jest jak pisze Vademecum kupuje się kompletne wtryski ,jeśli nie kupisz nowych może używka z olxa
Posted

Panowie nażynka za 15 zł załatwiła sprawę . Dokładam nowy rozdzielacz  ,, Oto jak chce to zrobić   zasilanie z pompy podłacze pod nowy rozdzielacz powrót pod stary da tak rade ?? 

Posted

Tak Bedzie poprawnie pompa-Nowy rozdzielacz-tuleja ciśnieniowa-Stary rozdzielacz,do tego powrót z nowego rozdzielacza i będzie hulać

A rozdzielacz musi być 80l na tym będzie olej się grzał ,pompa w jumzie na pewno ma sporą wydajność

Posted

Szczerze to nie wiem, ale znam rozdzielacz i układ z MTZ i wydaje mi sie że uszkodzisz rozdzielacz ten do którego podłączysz drugi na przelewie. Z tuleją będzie działał.

Ruski rozdzielacz ma w sobie możliwość podłączenia drugiego ale nie pod przelew, tam jest opcja do blokowania automatycznie przelewu i podłączasz drugi równolegle. Pod przelew będzie podłączony szeregowo. W mtz przy dwuch rozdzielaczacz jest jeszcze połączenie cieńką rurką obu.

Posted

Ja kombinuje wywalić w kamazie rozdzielacz elektro-pneumatyczno-hydrauliczny bo nje moge zablokować kipra w wybranej pozycji, musi być non-stop napięcie na cewkach i ciśnienie powietrza w układzie, co jest nie do utrzymania np. przez godzine.

Chce właśnie zamontowac rozdzielacz dwusekcyjny i zastanawiałem sie czy 40 czy 80 l/min.

To co robert napisał przekonało mnie do 80 l/min.

Pompa niema tabliczki ale nowe są nsz 32 l/min jak w MTZ dlatego rozważałem mniejszy rozdzielacz.

Ruskie zawsze pokombinują, pompa włączana powietrzem musi zostać, ale jak podniesie kioer to już nie opuści na zwykłym rozdzielaczu.

Posted
Pierwsza sparawa nie napędza się drugiego rozdzielacza powrotem ,tylko przez tuleje cisnieniową ,Dla tego taka kolejność, jeśli o przepływ max litrów to daje sie taki wedle wydajności lub większy ja będę przerabiał w rusku tak że zostanie pompa,a rozdzielacz Nowy jako sterowanie podnośnikiem,a stary pod kierownicą tylko jako napęd sekcji zewnętrznych,
Posted

Generalnie mi to bedzie potrzebne do podniesienia pługu i bron , w ruskich funkcja pływajaca jest troszke kiepska ;/ i pomysł jest taki nowy rozdzielacz zasilanie z pompy powrót do starego . Stary rozdzielacz pozycja neutralna wiec przepływ swobodny bedzie . Do nowoego siłownika bedzie podłaczony siłownik czy zda to egzamin ??