Jump to content

Recommended Posts

Posted

Powrót nie jest wykonany jako ciśnieniowy i jest to jedyne miejsce rozdzielacza gdzie nie może pojawić się wysokie ciśnienie. "Rozdzielacze" w których na powrocie może pojawić się wysokie ciśnienie to zmienniki strumienia. Jeżeli nowy rozdzielacz podepniesz pod któreś z wyjść ciśnieniowych starego rozdzielacza to jest szansa że będzie działało. Ja bym podpiął oba rozdzielacze przez tzw. "trzecią sekcję TURa". Pozdrawiam!

Posted
Od razu nic,widać masz sporo kasy na eksperymenty,dając ciśnienie na powrocie w czasie eksploatacji nowy rozdzielacz się zepsuje,nie wiem czy po 10 godzinach czy po 1000 wróżem nie jestem , ale że szlag go trafi to jest pewne
Posted

Powrót nie jest przystosowany do ciśnienia 180 BAR lecz do 0 BAR.

To nie rozumiem jak teraz na starym rozdzielaczy wszystko działa ??  Bedzie tak jak jest po staremu tylko drugi rozdzielacz  bedzie do dany 

Posted

dlatego mówie o wybuchy, jak obciążysz drugi rozdzielacz to na powrocie w pierwszym będzies' miał max ciśnienie i wtedy na tamtej powierzchni bedzie bam.

Jak stracisz kase to pikuś, ale zdrowie - to już bida

Posted

to jeszcze jedno, spokojnie panowie ;)  Przecież teraz na tym dojsciu na stary rozdzielacz jest ciśnienie z pompy czyli 100 procent cisnienia i w to samo wejscie bedzie podpiety powrót z nowego rozdzielacza wiec takie samo cisnienie jak teraz ;) 

Posted
Nowe rozdzielacze typu bułgar mają max ciśnienie na powrocie T jest 50 bar, i to wszystko w temacie rozdzielacz Stary max 200bar ,i tu zostaje 150bar za dużo na nowym na wyjściu(T) a wyjscie N ma 200 bar. I pod nie powinno być podłączone zasilanie starego ,Chyba że poswiecisz jedno wyjście ze starego jak pisał DużyGrzegorz
Posted

https://zapodaj.net/d0f4c0cbcd923.jpg.html  tak mi doradził fachowiec  , generalnie uproszcze podłaczam rozdzielacz szeregowo tak jak wczesniej pisałem . Do rozdzielacza podłączam jeden wąż od siłownika drugi otwór w siłowniku zaslepiam jakims odpowietrznikiem ... W momenecie pracy olej tłoczy do siłownika jak chce opuścić to olej ma niby samoczynnie do układu wracać ... Czy to wogóle ma sens ??