Jump to content

Recommended Posts

Posted

a i jeszcze jedno dlaczego jak podłacze siłownik dwoma wezami czyli zasilanie góra i docisk to wogóle sekcja pływajaca nie działa tzn ramie nie opada nie moge wogóle ruszyć ramionami olej jest w całym siłowniku tzn w obu komorach ;/ 

Posted

300_300_productGfx_af901f9dfa99fb7394b22 Czy zasada działania sekcji pływajacej polega na tym że jak podłacze jeden wąż pod wyjscie np A a wyjście B zaslepie To po podniesieniu ramion olej wróci wyjsciem A  i pojdzie do zbiornika powrotem ?? 

Posted

kolego, jak dajesz olej pod tłok czy nad tłok to tą samą drogą musi olej wrucić.

w siłowniku się nie przelewa przez tłok. Siłownik nie może mieć wyjścia zaślepionego, musi być wolne do np. zbiornika. Jak jest tłok nie szczelny to najdzie tam oleju i wogule będzie zblokowany.

Posted

Masz rację ale ten lewy otwór teoretycznie może nie być podłączony bo on jest do docisku

Jeżeli używasz siłownik jednostronny to na rozdzielaczu wyjście nie używane powinno zostać podłączone do powrotu. Pozdrawiam!

Posted

jednostronny masz na oryginalnym ruskim rozdzielaczu w pozycji pływające, bez kombinacji. Trza pamiętać że ruskie rozdzielacze są takie same a mają różne parametry. np. w koparce masz taki sam rozdzielacz a już niema pozycji pływającej ani tzw. zatrzasku. Na rozdzielaczu masz tabliczke i tam jest symbol i łamane na 111,lub 222 lub 333 lub 444 może są i innne ale do ciągnika rolniczego powinno być 333 z sekcją pływającą z tym że nie jestem do końca pewien czy to 333.

Mam w domu wszystkie rozdzielacze z mojego MTZ-ta jak i T 25 i jak wróce do PL to moge sprawdzić.

Mam też te nyple ze zwężkami i bez. chyba 2 mm mniejsze niż polskie jak i szybkozłącza ruskie do niczego nie kompatybilne. Kupiłeś grzebany wynalazek, sam dołożyłeś swoje 3 grosze i nie idzie dojść sedna. Taka prawda.