Darkowe1 Posted January 6, 2019 Author Report Posted January 6, 2019 6;47 minuta podłączenie rozdzielacza z sekcją nurnikową rozebrałem ten mój rozdzielacz i takową sekcje posiada to kiego grzyba nie działa masakra ,ciągnik był tani za 5 tyś cięzko kupic cos z papierami Quote
Darkowe1 Posted January 6, 2019 Author Report Posted January 6, 2019 nie rozumiem jeszcze jednego taki sówak na grikoli pisze ze sekcjas nurnikowa i taki posiadam a w tym filmie jest inny Quote
Vademecum Posted January 6, 2019 Report Posted January 6, 2019 kolego, jak ty rozbierasz nowy rozdzielacz to czego chcesz, poprawiasz po fabryce ?Takich rzeczy sie nie robi. zastosuj oryginalny ruski i już.Weź jeszcze wyjścia z rozdzielacza i z siłownika daj na przelew. wg. mnie one nie mogą być zaślepione. Quote
Vademecum Posted January 6, 2019 Report Posted January 6, 2019 Jest taka maksyma. Co tanie to drogie.Ja mam takie wytyczne co do ciągnika: Zachodni to nowy a jak mnie nie stać to używka polska.Dopuszczam zachodni używany ale pod warunkiem że nikt w nim nie grzebał. Ludzie kupują zachodnie 30 latki , robią tym coś podpicują i opchnąć innemu rolnikowi mniej zamożnemu. Kupiłeś tanio to tyle jest wart, dałeś 5 tysi to itak przepłaciłeś . Złom użytmowy liczy się 1 - 1.5 zł/kg. Dołożysz drugie pięć i nigdy nie będziesz wiedział czy zrobisz robote w polu. Quote
Darkowe1 Posted January 6, 2019 Author Report Posted January 6, 2019 Nie chciałem nic poprawiać tylko sprawdzić jaki mam sowak Quote
Vademecum Posted January 6, 2019 Report Posted January 6, 2019 nie rozbiera sie nowych podzespołów dla popatrzenia, pamiętaj , jak nie znasz sie na tym, nie masz doświadczenia to tam nie zaglądasz. Diabeł tkwi w szczegółach. Quote
Darkowe1 Posted January 6, 2019 Author Report Posted January 6, 2019 Wujek google mi pokazał co i jak na tym filmiku co wrzuciłem korek jest wkręcony w drugi otwór patrząc od wajchy a umniejsza jest odwrotnie jutro to przekrece Quote
Vademecum Posted January 6, 2019 Report Posted January 6, 2019 nie oglądam filmików bo jestem w roumingu... Quote
Vademecum Posted January 6, 2019 Report Posted January 6, 2019 teraz jestem między insbrukiem a monachium, w nocy będe w pradze, a jutro sie okaże gdzie dalej Quote
Vademecum Posted January 6, 2019 Report Posted January 6, 2019 raczej expres delivery - zasięg cała unia europ. z norwegią szwajcarią i lichtensztajnem włącznie, może cza dożucić anglię bo nie wiadomo czy wyjdą, a angli dużo jeżdżę, łącznie z irlandią Quote
Darkowe1 Posted January 6, 2019 Author Report Posted January 6, 2019 to ze swiętokrzyskiego jestes ?? Quote
Darkowe1 Posted January 6, 2019 Author Report Posted January 6, 2019 Chyba siedzibę mają koło Sandomierza i tak mi się skojarzyło że może z tych okolic Quote
Darkowe1 Posted January 7, 2019 Author Report Posted January 7, 2019 Panowie a przyczyną nie działania tych rozdzielaczy moze być wydajność pompy ok 80 l min a przepływ rozdzielacz 40 l minuta ?? i czy zastosowanie tego https://sprzedajemy.pl/zawor-hydrauliczny-przelewowy-vmp-1-2-z-regulacja-cisnienia-solec-kujawski-2-e30984-nr53673697 by pomogło ?? Quote
Robert ;-) Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 A pisali ci żeby był 80l ,olej będzie się grzał ale powinno chodzić ,link nie działa Quote
Darkowe1 Posted January 7, 2019 Author Report Posted January 7, 2019 Jestem w stanie wydać 400 zł bo te mogę zwrócić co mam doradzcie mi żeby działały potrzebuje podnośnik ramion i kiper czy dwie sekcje nurnikowa się sprawdza ? Nie potrzebuję docisku itp . Bo tak jak teraz nie działa ani nurnikowa ani pływający podobno kotłuje olej z powodu przepływu Quote
Darkowe1 Posted January 7, 2019 Author Report Posted January 7, 2019 W linku jest reduktor ciśnienia Quote
Vademecum Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 do kipra wystarczy ci jedna strona Quote
Darkowe1 Posted January 7, 2019 Author Report Posted January 7, 2019 Rozwiń odp jedna strona czyli ?? Quote
Darkowe1 Posted January 7, 2019 Author Report Posted January 7, 2019 Jednostronnego działania ?? czyli nurnikowy . Do podnośnika tez tak chce bo nei potrzebuje docisku tylko swobodnego ruchu ramionami . Quote
Vademecum Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 czyli jedna strona tzn. wąż z ciśnieniem do przyczepy a drugi wąż do podnośnika.Masz to tak zagmatwane że nie wiem co ci z tego wyjdzie. Miałbyś zwykły rozdzielacz ruski to na jednym suwaku mógłbyś mieć podnoszenie z pływającym i kiper do przyczepy. chciałeś tańszego rozdzielacza i klapa.... Nie wiem czy z tego wyjdziesz skoro ci zwracają uwage na różnice wydajności to może tak jest, ale nikt ci tego nie zagwarantuje. Quote
Darkowe1 Posted January 7, 2019 Author Report Posted January 7, 2019 Tak ma to wyglądać rozdzielacz nurnikowy z dwiema sekcjami przepływ 80 l na minute jeden wąż na kiper drugi na Podnośnik . Teraz podobno mam za małą przepustowość i olej nie nadąża wracać tylko sie gotuje w rozdzielaczu PODoBONO Czekam na podpowiedzi bo nie chce mieć ruskiego rozdzielacza bo ramion recznie nie moge ruszyć i tak jest w dwóch białoruśkach i pronarze tsa 1025 i chce to zmienić Quote
Recommended Posts