Vademecum Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 wg. mnie przepływ powinien być do rozdzielacza, nie większy.Pompa 32 l / min około 80 ma ostrówek a węże mają 2x większą średnice niż zwykłe Quote
Darkowe1 Posted January 7, 2019 Author Report Posted January 7, 2019 To nie wiem teraz mam rozdzielacze dwa jeden z sekcja nurnikowa drugi pływająca i oba nie działają Quote
Robert ;-) Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 napisze ci tak Kup rozdzielacz dwu sekcyjny 80l/min z jedną sekcją pływającą podlacz tak:Zwykła sekcja oba węże z wyjść AB daj na wyjscia hydrauliczne z szybkozłączamiZ sekcji pływajacej z obu wyjść AB daj na siłownik podnośnika plus na wyjsciu które odpowiada za podnoszenie daj zawór dławiący aby sprzęt nie opadał zbyt gwałtownie i jesli silownik jest sprawny oraz ramiona sa ruchome,bedzie działać- tyle w temacie Quote
Vademecum Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 Kolego, mam takie przemyślenia : P ruskie to jest R , P 80/ po rusku To rodzaj rozdzielacza a nie pompy !!! Ty wręcz nie możesz mieć pompy 80 l / min. mów co chcesz ale nie daje wiary.P 80 to nie jest przepływ !! / 222 to jest rodzaj sekcji w rozdzielaczu.Szukaj oznaczeń na pompie, powinno być nsz, tylko jak ci to na cyrylice przełożyć ? N to H a sz to w rozciągnięte albo małe m do góry nogami - m do góry nogami to ruskie sz.szikaj tego nsz i dwie cyfry kolejne na pompie to masz wydajność.R 80 to nie jest przepływ przez rozdzielacz.Może ci pompa padła przez te experymenty Quote
Robert ;-) Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 a to co ci pisza o oleju gotującym sie w rozdzielaczu włóż między bajki ktoś ci kita wciska. , Quote
Darkowe1 Posted January 7, 2019 Author Report Posted January 7, 2019 Robert to teraz mam podłączane jak piszesz tylko że z rozdzielaczem 40 l i w dwóch pozycjach ramiona się podnoszą więc to raczej wina zbyt dużej ilości oleju bądź zbyt słabego powrotu ... Quote
Darkowe1 Posted January 7, 2019 Author Report Posted January 7, 2019 Na pewno nie ramion czy siłownika Quote
Robert ;-) Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 Nsz 32 ma coś koło 50litrów na minute ale rozdzielacz kupuje sie wiekszy aby olej miał lżej przepływać i się nie grzał przy dłuższej pracy Quote
Robert ;-) Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 Darko ja juz nie wiem jak to masz podlaczone bo sie po prostu pogubiłem w twoim toku myslenia i to co zrobiłeś, tak jak ci napisalem powinno hulać. Ten zawór dławiący musi być jednostrony przynajmniej z 50 litrow a i przewody muszą być z większą średnicą wew niz te standardowe Quote
Robert ;-) Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 A tak właśnie jaką masz tą pompe hydrauliczna przeczytaj napisy. W koparce jumz może być dość duża pompa nawet koło 100litrów,jaki symbol jest na denku pompy Quote
Darkowe1 Posted January 7, 2019 Author Report Posted January 7, 2019 Krok po kroku posiadam rozdzielacz 1 sekcyjny pływający 40 l min jeden wąż podłączyłem pod silownik drugi zakończyłem szybko złączka do przyczep itp . Węże mam grubsze zasilanie powrót od siłownika dałem orginalne . I teraz odpalam ciągnik wajcha w dół ramię się podnosi wajcha jeszcze raz w dół pływanie ramię delikatnie się podnosi zamiast opadać i podobno dlatego tak się dzieje bo jest przepływ 40 l Quote
Robert ;-) Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 Bo źle podłączyłeś wyjścia AB Druga rzecz ,przeczytaj posty wyżej i sprawdz jaką masz pompę Quote
Darkowe1 Posted January 7, 2019 Author Report Posted January 7, 2019 Jutro sprawdzę . Jak podłączam wyjścia AiB do siłownika to sekcja pływająca wogole nie opada bynajmniej jak zapne do ramion 200 kg . Quote
Vademecum Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 jeśli robi sie ciśnienie na odpływie rozdzielacza z powodu dużej ilości oleju to wydaje sie możliwe że zamiast olej iść swobodnie do zbiornika idzie na rozdzielacz, a jeszcze w mtz na powrocie jest filtr oleju , może zagladałeś tam ? Quote
Darkowe1 Posted January 7, 2019 Author Report Posted January 7, 2019 Tak dziś go wyjolem jutro kupię nowy bo ten to jedna wielka glina . Masz na myśli ten w ,,zbiorniku" ? Quote
Darkowe1 Posted January 7, 2019 Author Report Posted January 7, 2019 To był straszny nie wiem czy to taki ma być ale było coś w kształcie sprężyny z czymś w środku i to coś zalepione strasznym syfem . Quote
Vademecum Posted January 7, 2019 Report Posted January 7, 2019 mógł być zatkany i ograniczać przepływ oleju Quote
Darkowe1 Posted January 7, 2019 Author Report Posted January 7, 2019 Testowałem bez niego to samo . Panowie znalazłem Waryński zawór dlawiacy 110 l min co sądzicie o zamontowaniu go przed rozdzielaczem i zmniejszeniu przepływu ? Quote
Vademecum Posted January 8, 2019 Report Posted January 8, 2019 na co ci 110 litrów ?? weź patrz na parametry a nie bąďź co. Nigdy nie dojdziesz ładu. Ustal co masz za pompe a do tego rozdzielacz. Quote
Darkowe1 Posted January 8, 2019 Author Report Posted January 8, 2019 Panowie nie wiem co mam podłaczyć z lewej strony tam co jest znak zapytania pomoże ktos ?? Generalnie z pompy nic nie moge przeczytac jest przyrdzewiała ;/ Quote
Darkowe1 Posted January 8, 2019 Author Report Posted January 8, 2019 i jeszcze jedno te dzwigienki chodzą strasznie ciężko w takim stanie jak są teraz zeby je ruszyc musiałem wciąść kawałek 0,5 m rurki i dopiero wajchowałem to chyba tez tak nie powinno być ?? Wydaje mi sie że ten rozdzielacz jest juz starsznie wyrobiony i dlatego to wszystko nie działa tak jak powinno Quote
Vademecum Posted January 8, 2019 Report Posted January 8, 2019 nie pokazałeś tego czy tam jest duża śruba czy korek mały. Tam powinno być wszystko zaślepione.z przodu masz wyjścia z sówaków góra dół, opcjonalnie ruskie skrajne mają te same wyjścia z boku. z prawej z przodu duża śruba to dojście z pompy i opcjonalnie to samo jest z boku. dół powrót. Quote
Vademecum Posted January 8, 2019 Report Posted January 8, 2019 kolego złom chodził nie będzie, suwaki obudowa wycierają się. a jak rozbierłeś ten rozdzielacz i kręciłeś w suwakach regulacje to zapomnij że coś z tego będzie. Quote
Recommended Posts