Jump to content

Recommended Posts

Posted

napisze ci tak

Kup rozdzielacz dwu sekcyjny 80l/min z jedną sekcją pływającą podlacz tak:

Zwykła sekcja oba węże z wyjść AB daj na wyjscia hydrauliczne z szybkozłączami

Z sekcji pływajacej z obu wyjść AB daj na siłownik podnośnika plus na wyjsciu które odpowiada za podnoszenie daj zawór dławiący aby sprzęt nie opadał zbyt gwałtownie i jesli silownik jest sprawny oraz ramiona sa ruchome,bedzie działać- tyle w temacie

Posted

Kolego, mam takie przemyślenia : P ruskie to jest R , P 80/ po rusku To rodzaj rozdzielacza a nie pompy !!! Ty wręcz nie możesz mieć pompy 80 l / min. mów co chcesz ale nie daje wiary.

P 80 to nie jest przepływ !! / 222 to jest rodzaj sekcji w rozdzielaczu.

Szukaj oznaczeń na pompie, powinno być nsz, tylko jak ci to na cyrylice przełożyć ?

N to H a sz to w rozciągnięte albo małe m do góry nogami - m do góry nogami to ruskie sz.

szikaj tego nsz i dwie cyfry kolejne na pompie to masz wydajność.

R 80 to nie jest przepływ przez rozdzielacz.

Może ci pompa padła przez te experymenty

Posted
Robert to teraz mam podłączane jak piszesz tylko że z rozdzielaczem 40 l i w dwóch pozycjach ramiona się podnoszą więc to raczej wina zbyt dużej ilości oleju bądź zbyt słabego powrotu ...
Posted
Darko ja juz nie wiem jak to masz podlaczone bo sie po prostu pogubiłem w twoim toku myslenia i to co zrobiłeś, tak jak ci napisalem powinno hulać. Ten zawór dławiący musi być jednostrony przynajmniej z 50 litrow a i przewody muszą być z większą średnicą wew niz te standardowe
Posted
Krok po kroku posiadam rozdzielacz 1 sekcyjny pływający 40 l min jeden wąż podłączyłem pod silownik drugi zakończyłem szybko złączka do przyczep itp . Węże mam grubsze zasilanie powrót od siłownika dałem orginalne . I teraz odpalam ciągnik wajcha w dół ramię się podnosi wajcha jeszcze raz w dół pływanie ramię delikatnie się podnosi zamiast opadać i podobno dlatego tak się dzieje bo jest przepływ 40 l
Posted
jeśli robi sie ciśnienie na odpływie rozdzielacza z powodu dużej ilości oleju to wydaje sie możliwe że zamiast olej iść swobodnie do zbiornika idzie na rozdzielacz, a jeszcze w mtz na powrocie jest filtr oleju , może zagladałeś tam ?
Posted

i jeszcze jedno te dzwigienki chodzą strasznie ciężko w takim stanie jak są teraz zeby je ruszyc musiałem wciąść kawałek 0,5 m rurki i dopiero wajchowałem to chyba tez tak nie powinno być ?? Wydaje mi sie że ten rozdzielacz jest juz starsznie wyrobiony i dlatego to wszystko nie działa tak jak powinno 

Posted

nie pokazałeś tego czy tam jest duża śruba czy korek mały. Tam powinno być wszystko zaślepione.

z przodu masz wyjścia z sówaków góra dół, opcjonalnie ruskie skrajne mają te same wyjścia z boku. z prawej z przodu duża śruba to dojście z pompy i opcjonalnie to samo jest z boku. dół powrót.