Jump to content

Recommended Posts

Posted
czyli było za zimno aby doszło do samozapłonu. nie masz siły ? takie są rusy albo go rozumiesz albo zmień na inny. ciśnienie zmierz, robi sie tak że wykręcasz wszystkie wtryski i na to miejsce wkręcasz manometr i kręcisz rozrusznikiem , dobrze by było mieć manometr z blokadą bo nie odczytasz ciśnienia.
Posted
Mój rusek też ostatnio rano nie chce palić od strzała jak to było latem i też przydymia na niebiesko ,po rozgrzaniu nie dymi ,po robocie wtryski wyjmuję i daje do regulacji bądź wymiany ,kolega. Vademecum ma racje do ruska trzeba mieć podejście i cierpliwośc to on się odwdzięczy dobrą współpracą
Posted

Więc tak panowie dziś rano było +4 stopnie . Odkreciłem dekielek od włotu powietrza i małym palnikiem do gazu póściłem ciepłego powietrza 3-4 s odpał o maszyna cyka aż miło ;) Czy to normalne że po wymianie tej sróby od przelewu ciągnik zmienił prace nie do poznania ?? Jak by gume chciał palić na asfalcie ;) 

Posted
mniej więcej zależy to od głowicy i dawki paliwa. jumz miał głowice ze wtępną komorą spalania i 60 km a jeśli bezpośredni wtrysk to 80 , oczywiście te 20 koni nie bierze sie z samej głowicy , jest jeszcze dawka paliwa.
Posted

a czy c 360 ma przedni napęd ?

Najrozsądniej jest kupić oryginalny ciągnik z przednim napędem a nie kombinować bo to też nie małe koszty a nigdy nie wiadomo jak sie sprawi i ile wytrzyma.

C 385 czy 912 można znaleźć po pieniądzach albo MTZ np. 80

Nie jestem zwolennikiem robienia czegoś z byleczego, chyba że hobbystycznie ale to inna bajka

Posted

Panowie dziś zamontowałem nowy termostat , ciągnik pracował ok 1h na wolnych obrotach i temperature jaką złapał to 50 stopni i później spadło ;/ czujnik dobry bo podczas orki wskoczyło na 80 przy zamkniętej żaluzji . Dlaczego nie może utrzymac 90 stopni ? 

Posted

Jeżeli termostat jest sprawny to mogą być dwie przyczyny. Po pierwsze jest nieszczelność między termostatem a jego obudową. Po drugie producent przewidział tak projektując kanał obejścia termostatu. Ja mam tak w kombajnie. Termostat jest sprawny i szczelnie zamontowany a temperatura silnika mierzona precyzyjnym termometrem nie przekracza 65 stopni Celsjusza. Pozdrawiam!

Posted
Ale nie dogrzany silnik też nie pracuje prawidłowo ja kupię termostat od c330 i ponoć on się otwiera przy 80 stopniach ,w mtz jest mały obieg omijajacy termostat i tu też może tak być to ruski wynalazek więc trza na to spojrzeć inaczej