Jump to content

Recommended Posts

Posted

oringi założone woda sie ustała na 3 tłokach w jednym widocznie tulejka do wymiany chodz teraz sie delikatnie poci ;)  Wytłumaczcie mi jedno dlaczego paliwo z 3 wtrysków leci normalnie a z pierwszej sekcji z pompy wogóle sie nie pokazuje ?? 

Posted

Powinno lecieć nadmiarem ale wolno. Nie znam tego traktora pod tym względem, ale zawsze pomiędzy filtrem a przelewem powinna być odpowiednia kryza o takim przepływie aby pompka paliwowa była w stanie wytworzyć odpowiednie ciśnienie. Przelew jest w górnej części filtra i nim właśnie jest z filtra usuwane powietrze które z różnych powodów może się dostać do paliwa. Można powiedzieć że przed pompą wtryskową są odpowietrzniki, a za pompą wtryskową przelewy. Łączą się w jeden przewód który idzie do zbiornika. Funkcjonalnie są to dwa układy - odpowietrzający i przelewowy. Pozdrawiam!

Posted

Panowie co sądzicie o uszczelniaczach układu chłodzenia ?? wyciek z 3 wtrysku jest znikomy tak sobie myśle czy można zastosować ta magiczne wynalazki czy to nie rozpieprzy silnika ?? tylko pytam ;) 

Posted

Więc tak po wszelkich uszczelnieniach itp chciałem odpali ciągnik , który wogóle nie może załpać odpala i gaśnie i tak ciągle z 3 wtrysków paliwo leci jak szalone z wszystkich sróbek a z pierwszej sekcji ani drgnie ;/  Nie rozumiem też jeszcze jednego dlaczego przewód z baku do filtra jest w połowie pełny a w połowie jest powietrze ;/ załozyłem zaworek zwrotny żeby nie cofało do baku i nic ;/ 

Posted
Jutro sproboje to jakoś do kręcić , a mam pytanie jak paliwo leci z 3 wtryskowe to może być pompa zapowietrzona ? Bo jak odkrece ta śrubę do odpowietrzania i krece rozrusznikiem to jest sucho :/
Posted

Czy pompka zasilająca (tak na prawdę są to dwie pompki w jednej obudowie) jest sprawna i szczelna? Posprawdzaj wszystko? Przy wtrysku jest jakaś śruba do odpowietrzania? Napisałem, że są dwa układy - odpowietrzający i przelewowy. Przeczytaj to raz jeszcze. Pozdrawiam!

Posted

Baniak na górę i odpaliła bez problemu ;)  Ale jak zawsze z nią jest jakies ale ;/ dlaczego baniak 8 litrów wchłoneła w 10 minut na wolnych obrotach ?? nie kopci praktycznie nic gdzie podziewa sie to paliwo ;/ ? 

Posted
Wiesz kolego dam ci radę ,weź jakiegoś ogarniętego mechanika ,obejrzy na żywo,bo przez net to ci nikt nie naprawi ,z tego co widzę pytasz ludzie ci radzą co zrobić a ty swoje i znowu że nie działa ,ja do tej pory rozebrał bym go ze dwa razy i oddał głowicę do naprawy a nie szukał nie wiadomo czego.......