Jump to content

Recommended Posts

Posted
Proszę o pomoc!!!!Wymieniłem akumulatory w c330co dało cudowny efekt-kręcił i palił od strzału.Po tyg wkładam kluczyk i nie zapaliła się żadna kontrolka.Sprawdzałem żarówką i przewodem i wygląda jak by nie było prądu w akumulatorach.O co chodzi?
Posted

odłącz je i naładuj prostownikiem na najmniejszym natężeniu, z 8 h. Potem podłącz sprawdzając czy na wyłączonej stacyjce niema poboru prądu, a jeszcze sprawdź czy są ładowane po uruchomieniu silnika.

W dzisiejszych czsach trudno przepowiadać o akumulatorach bo jest masa szmelcu. Nie wykluczone że ich już nie wskszesisz

Posted

Włącz w szereg ładowania żarówkę od świateł, np. 12 V 55 W. Jak żarówka będzie się już tylko żarzyć po ok. 20 godz. odłącz ją i dalej ładuj normalnie. Jeżeli masz prostownik mikroprocesorowy możesz mieć problem z wykryciem akumulatora, a taki prostownik nie ładuje jak nie wykryje akumulatora. Pozdrawiam!

Posted
Gdy odłączyłem klemy żarówka na samych akumulatorach świeci.U mnie jest to tak:do plus podłączony przewód od rozrusznika ,minus tego akumulatora połączony z plusem drugiego a minus drugiego przewodem z masą-czy to jest ok??????Cz jeśli dobrze rozumiem prostownik wpinam plus do pierwszego a minus do drugiego akumulatora?????
Posted

akumulatory masz dobrze podłączone, ale dobrze by było na minusie zamontować wyłącznik masy.

Również prawidłowo chcesz podłączyć prostownik. Dwa akumulatory 6 Volt podłączone szeregowo traktujesz jak jeden 12 volt. i zawsze podłączasz - do - a + do +

• 2 months later...
Posted
Muszę zmienić w c330 koło talerzowe z wałkiem, jakiego producenta wziąć bo rozrzut cenowy ogromny a czorte wie jak z jakością,puściła nakrętka na róźnicowym i ogryzło mi zęby na wałku
Posted
Wziołem skrop+l moźe będzie ok, wszystkie łoźyska do mostu, uszczelki i inne duperele i tysiąc poszedł,trzeba jeszcze olej i w środę roboty dołoźyć
Posted
Macie pomysł jak czym wypłukać osad w skrzyni i hydraulice, jest sporo opiłków a nie chce mi się jej wyciągać, tylny most wyciągnęła pod karchera
  • 1 month later...
Posted

ZABLOKOWAŁA MI SIĘ KLAWIATURA ODNOŚNIE CIĄGNIKA ; NIE JEST ON STARY Z 2008R to jest ciągnik bardzo podobny do 330 tylko troszeczkę unowocześniony ma np.wspomaganie jeżeli ktoś może mi pomóc skorzystam

Posted

Mechanikiem nie jestem i o mechanice pojęcia nie mam. C-330 też nigdy nie miałem ale sprawdź poziom płynu chłodniczego. Dolej do pełna płynu i uruchom silnik. Zdejmij korek i zobacz czy przypadkiem nie leci z chłodnicy powietrze/spaliny (bąbelki gazu wydobywające się z chłodnicy). Takie objawy świadczą że uszczelka pod głowicą najprawdopodobniej została wydmuchana. Sprawdź czy nie podnosi się poziom oleju. Pozdrawiam!

Posted

zapytam się was o jeszcze jedno czy zdarzyło się wam żeby filtry paliwa rozkleiły się wewnątrz kubków w których są umieszczone i czy pod wpływem ropy

mogą przybrać kolor czarny i jak długo musiały by być nie wymieniane aby do takiego stanu je doprowadzić

postaram się sprawdzić ktoś sugerował mi kłopoty z uszczelką pod głowicą ale nie wiem