Dawidson Posted September 17, 2018 Posted September 17, 2018 Witam Zasiałem rzepak na polu jako poplon, obserwuję go dość często na polu kilka razy na tydzień i dzisiaj zauważyłem że pojawiły się jakieś gąsienice którego dość szybko zjadają i zostają same badyle na razie siedzą na zagłówku ale podejrzewam że zaraz rozejdą się po całym polu czy ma ktoś z czymś takim doczynienia to mógłby mi pomóc jak to zwalczy jakiego oprysku użyć. Bo szkoda aby taki ładny poplon zjadły robale a do zaorania jest jeszcze troszkę mały bo dopiero tak naprawdę zaczął szybko rosnąć ma około 25 cm wysokości. . Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Quote
Vademecum Posted September 18, 2018 Posted September 18, 2018 rzepak kilka razy na tydzień obserwujesz ? Rzepak rano może być o.k. a wieczorem możesz mieć przekroczony próg szkodliwości. Jest druga połowa września i niema co dawać insektycydu, Ja bym to zaorał. Quote
Recommended Posts