Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam posiadam gospodarstwo rolne ktore prowadzi jeszcze ojciec i hodujemy trzode, lecz ja szukam jakiegoś drugiego źródła zarobku powiedzcie co mozna hodowac na poczatek bez wiekszyc inwestycji myslalem o slimakach.

Mamy 6h lak ktorych nie zbieramy ;]

park maszynowy pelny 

Posted

łąki można ogrodzić pastuchem i może jakieś bydło mięsne? WIadomo w każdym interesie trzeba coś zainwestować... na początek kilka byków, jak będziesz mieć więcej kasy można dokupować kolejne sztuki 

Posted
Kolego, gospodarstwo pozostaw starym rolnikom sam korzystaj z młodego rolnika i poszukaj sobie roboty tak by pozostać na krusie. Chcąc godnie egzystować jako rolnik to cza mieć dochód z pozarolnictwa albo mieć min. 100 ha w min. 3 klasie bonitacyjnej. Albo kombinować.
  • 2 weeks later...
Posted

edek ślimaki odradzam .Szkoda kasy topić .Cwaniaki chcą tylko się bogacić na szkoleniach i nabijaniu w butelkę naiwnych ludzi .Ten temat wałkowałem pół roku .To jest temat spalony .Poczytaj sobie for ,jak ludzi w bambuko robią .Obiecują złote góry po 8 zł skup ślimaka ,a kupują po 3 zł bo muszla była za mało wywinięta .Już po stokroć lepiej biki hodować .

Posted

A ja ogólnie myślę że jak ktoś chce zarobić, to biznes można zrobić na kurach ozdobnych. Trzeba mieć jednak do nich rękę, warunki, czas. Dobre, zdrowe kury zawsze znajdą odbiorcę. 

Posted

żeby z czymś ruszyć zawsze trzeba zainwestować, 
hodowla kaczek jest mało wymagająca w porównaniu do innych gatunków drobiu , więc może warto o czymś takim pomyśleć