Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry,

mam problem z pompą hydrauliczną hydrostatic drive AXE16072 do kombajnu zbożowego CTS John Deere.

Czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego dochodzi do łamania zębatek wewnątrz pompy oraz pękania obudowy? W oryginalnej pompie, którą rozebrałem doszło do połamania zębatek. Wymieniłem pompę na nową. Przez chwilę po wymianie było ciśnienie, a później kontrolki zgasły i teraz nie ma ciśnienia o kombajn nie jedzie.

Czy wie ktoś może czy i gdzie można dostać zębatki do w/w pompy by ją naprawić?

Jeżeli ktokolwiek miał podobny problem i mógłby pomóc, to proszę o informację.

Pozdrawiam

Posted
jeśli połamało ci zębatki to nie szukaj zębatek tylko pompy.Poco rozbierałeś pompe . nawet mając zębatki pompy nie naprawisz. Ja dorabiałem zębatke jedną koszt 2 tysie. miałem minimalnie uszkodzoną obudowę ale już nie jest to samo. Jest masa firm sprowadzających części więc w czym problem ? Trzeba zidentyfikować przyczynę awarii.
Posted

Właśnie o to chodzi, że kupiłem i wymieniłem pompę na nową ale i ta przestała działać i nie mogę znaleźć powodu. Rozebrałem starą by zobaczyć dlaczego nie działa. Może właśnie ktoś miał podobną awarię i wie gdzie szukać przyczyny, że pompy padają jedna za drugą.

Posted

w sumie to pompa powinna być zabezpieczona sprzęgłem by nie dochodziło do takich awarii.

Jeśli kupiłeś nową pompe to reklamuj ją.

szukaj problemu w odbiorniku pompy.

Rozumię dlaczego rozebrałeś pompe, też bym tak zrobił ale jeśli nowa padła tak samo to nie w pompie problem.

Posted

jeżeli pęka ci obudowa pompy to nie działa zawór przeciażeniowy  , nie ma dobrego obiegu oleju wymiana pompy nic tu nie pomoże każda nastepna pompa skończy tak samo ,najlepiej poproś dobrego  mechanika by podłączył zegary i to zdiagnozował  Pozdrawiam.