Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kolejna Awaria pompy AXE16072 John Deere - proszę o pomoc

John Deere AXE16072 pompa hydrauliczna awaria

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Janusz.M

Janusz.M

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 27 wrzesień 2018 - 16:18

Dzień dobry,

mam problem z pompą hydrauliczną hydrostatic drive AXE16072 do kombajnu zbożowego CTS John Deere.

Czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego dochodzi do łamania zębatek wewnątrz pompy oraz pękania obudowy? W oryginalnej pompie, którą rozebrałem doszło do połamania zębatek. Wymieniłem pompę na nową. Przez chwilę po wymianie było ciśnienie, a później kontrolki zgasły i teraz nie ma ciśnienia o kombajn nie jedzie.

Czy wie ktoś może czy i gdzie można dostać zębatki do w/w pompy by ją naprawić?

Jeżeli ktokolwiek miał podobny problem i mógłby pomóc, to proszę o informację.

Pozdrawiam

• 0

#2 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 27 wrzesień 2018 - 18:52

jeśli połamało ci zębatki to nie szukaj zębatek tylko pompy.Poco rozbierałeś pompe . nawet mając zębatki pompy nie naprawisz. Ja dorabiałem zębatke jedną koszt 2 tysie. miałem minimalnie uszkodzoną obudowę ale już nie jest to samo. Jest masa firm sprowadzających części więc w czym problem ? Trzeba zidentyfikować przyczynę awarii.
  • 0

#3 Janusz.M

Janusz.M

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 27 wrzesień 2018 - 20:03

Właśnie o to chodzi, że kupiłem i wymieniłem pompę na nową ale i ta przestała działać i nie mogę znaleźć powodu. Rozebrałem starą by zobaczyć dlaczego nie działa. Może właśnie ktoś miał podobną awarię i wie gdzie szukać przyczyny, że pompy padają jedna za drugą.

• 0

#4 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 27 wrzesień 2018 - 20:11

w sumie to pompa powinna być zabezpieczona sprzęgłem by nie dochodziło do takich awarii.
Jeśli kupiłeś nową pompe to reklamuj ją.
szukaj problemu w odbiorniku pompy.
Rozumię dlaczego rozebrałeś pompe, też bym tak zrobił ale jeśli nowa padła tak samo to nie w pompie problem.
  • 0

#5 grzepaku1

grzepaku1

Super Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 614 postów

Napisano 28 wrzesień 2018 - 20:28

jeżeli pęka ci obudowa pompy to nie działa zawór przeciażeniowy  , nie ma dobrego obiegu oleju wymiana pompy nic tu nie pomoże każda nastepna pompa skończy tak samo ,najlepiej poproś dobrego  mechanika by podłączył zegary i to zdiagnozował  Pozdrawiam.

• 0

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: John Deere, AXE16072, pompa hydrauliczna, awaria

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych