Ojciec Posted January 22, 2012 Report Posted January 22, 2012 Witam wszystkich mam od 4 lat taka małą przydomową oczyszczalnię ścieków ostatni raz wybierałem szambo w zeszłym roku i od tamtej pory szambo jest ciągle pełne filtr plastikowy wyczyściłem bo był cały zabrudzony może mi ktoś z was ma takie szambo. Jak u was to wygląda u mnie jest na full i czasami się przelewa bakterie wpuszczam regularnie pozdrawiam czekam na odp. Quote
beti72 Posted January 26, 2012 Report Posted January 26, 2012 witam Też posiadamy takową oczyszczalnie. Taki problem mieliśmy jakiś czas temu Mąż znalazł wyjście po prostu dołożył parę metrów rur na końcu (ok 3 m ) od tego czasu jest ok.Po prostu ziemia nasyciła się i nie odbierała tak jak należy Życzę powodzenia Quote
JANK Posted December 11, 2013 Report Posted December 11, 2013 Tez mialem taki problem i po okolo 2 lat od wydluzeniu drenazu musialem rozkopac cala dzialke ze wgledu na to ze gleba okolo drenazu byla zapchana a co za tym idzie oczyszczalnia (szambo odplywowe) zniszczylo caly teren pod ogrodkiem dlatego zainwestowalem i kupilem sprawdzone urzadzenie ktorym okazala sie oczyszczalnia VH, oczyszczalnia ta w przeciwienstwie do (oczyszczalni szamba odplywowego), gwarantuje mi efekt ekologiczny w 98% woda 2 klasy jak w rzekach, po drugie nie musi byc zaden drenaz studnia chlonna no i mozna wykorzstac oczyszczona wode do podlewania trawnika drzew i krzewow. Wybralem oczyszczalnie VH dlatego ze maja okolo 2000 sztuk w gminach i okolo 400 u klienta indywidualnego ;0 Quote
olq8 Posted April 10, 2014 Report Posted April 10, 2014 Obecnie rozglądamy się też za przydomową oczyszczalnią ,macie więcej informacji gdzie szukać ,czy są od państwa jakieś dotacje,czy to się opłaca. Quote
ali Posted April 27, 2014 Report Posted April 27, 2014 popytaj w urzędzie czy nie ma w planach budowy kanalizacji, jeśli nie to może mają w planach budowę przydomowych oczyszczalni a to sie opłaca bo mój koszt to 1700zł (rodzina 6 os.) reszta gminy i UE , ew. dofinansowanie do oczyszczalni przez UE 45% Quote
garzew Posted April 28, 2014 Report Posted April 28, 2014 racja najlepiej idź do gminy zapytaj o plan zagospodarowania przestrzennego. U mnie np. już mamy pociągniętą kanalizację i mimo że przydomowa oczyszczalnia ścieków wychodzi znacznie korzystniej to już nie dostałem pozwolenia na budowę oczyszczalni. Quote
Recommended Posts