Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam wszystkich mam od 4 lat taka małą przydomową oczyszczalnię ścieków ostatni raz wybierałem szambo w zeszłym roku i od tamtej pory szambo jest ciągle pełne filtr plastikowy wyczyściłem bo był cały zabrudzony może mi ktoś z was ma takie szambo. Jak u was to wygląda u mnie jest na full i czasami się przelewa bakterie wpuszczam regularnie pozdrawiam czekam na odp.
Posted

witam

Też posiadamy takową oczyszczalnie. Taki problem mieliśmy jakiś czas temu :( Mąż znalazł wyjście po prostu dołożył parę metrów rur na końcu (ok 3 m ) od tego czasu jest ok.Po prostu ziemia nasyciła się i nie odbierała tak jak należy

Życzę powodzenia :)

• 1 year later...
Posted
Tez mialem taki problem i po okolo 2 lat od wydluzeniu drenazu musialem rozkopac cala dzialke ze wgledu na to ze gleba okolo drenazu byla zapchana a co za tym idzie oczyszczalnia (szambo odplywowe) zniszczylo caly teren pod ogrodkiem :( dlatego zainwestowalem i kupilem sprawdzone urzadzenie ktorym okazala sie oczyszczalnia VH, oczyszczalnia ta w przeciwienstwie do (oczyszczalni szamba odplywowego), gwarantuje mi efekt ekologiczny w 98% woda 2 klasy jak w rzekach, po drugie nie musi byc zaden drenaz studnia chlonna no i mozna wykorzstac oczyszczona wode do podlewania trawnika drzew i krzewow. Wybralem oczyszczalnie VH dlatego ze maja okolo 2000 sztuk w gminach i okolo 400 u klienta indywidualnego ;0
  • 3 months later...
Posted
Obecnie rozglądamy się też za przydomową oczyszczalnią ,macie więcej informacji gdzie szukać ,czy są od państwa jakieś dotacje,czy to się opłaca.
  • 3 weeks later...
Posted
popytaj w urzędzie czy nie ma w planach budowy kanalizacji, jeśli nie to może mają w planach budowę przydomowych oczyszczalni a to sie opłaca bo mój koszt to 1700zł (rodzina 6 os.) reszta gminy i UE , ew. dofinansowanie do oczyszczalni przez UE 45%
Posted
racja najlepiej idź do gminy zapytaj o plan zagospodarowania przestrzennego. U mnie np. już mamy pociągniętą kanalizację i mimo że przydomowa oczyszczalnia ścieków wychodzi znacznie korzystniej to już nie dostałem pozwolenia na budowę oczyszczalni.:sleepy: