Wczoraj byłem z żoną na powyższym filmie. Kto Z was również był? Jakie opinie? Co sądzicie o tego typu filmach
Film Kler kto był
Napisano 04 październik 2018 - 06:44
Napisano 04 październik 2018 - 15:33
Nie byłem i nie pójdę. Dlaczego? A dlatego że obejrzałem wcześniejsze filmy Smarzowskiego i mam dosyć lemingizmu. Pozdrawiam!
Napisano 05 październik 2018 - 06:41
Byłam, widziałam. Cóż można powiedzieć więcej, myślę że dla wszystkich był przewidywalny.
Napisano 02 styczeń 2019 - 14:01
widziałem , potwierdzenie rzeczywistości i można się nieżle pośmiać
Napisano 02 styczeń 2019 - 19:21
Napisano 03 styczeń 2019 - 08:59
do pośmiania pierwsze sceny, później to już raczej dramat
Napisano 03 styczeń 2019 - 14:58
Ja nie byłem, teraz poczekam na emisję w telewizji
Napisano 06 styczeń 2019 - 22:53
A ja nie mam zamiaru oglądać lewackiej propagandy i kłamstw.
Napisano 07 styczeń 2019 - 13:59
Byłem, widziałem. Kto nie ma ochoty to nie ogląda, bez przymusu. Rzeczywiście na początku zabawny i z każdą sceną coraz mniej, ale ukazujący prawdę...
...albo mądrze, albo wcale...
Napisano 08 styczeń 2019 - 11:52
Prawdę wybiórczą. I to mocno wybiórczą. Czekam na film o latach rządów SLD, PO, PSL. Nie będzie ani śmieszny, ani zabawny. Będzie tragicznym obrazem pokazującym lata okradania obywateli.
Napisano 08 styczeń 2019 - 12:02
Napisano 08 styczeń 2019 - 19:06
I korupcja na każdym szczeblu samorządu władzy. Od sołectwa do województwa. I jeszcze pamiętam jak czerwony Cimoszewicz w 1997 r,. odpoqwiedział rolnikom poszkodowanym za powódź ,,... trzeba się było ubezpieczyć..." , choć uznali to za kataklizm stulecia. Dziękuje za taki porządek i władzę.
Napisano 08 styczeń 2019 - 19:56
Uważasz, że za PO i PIS jest lepiej ? Sprawiają tylko pozory by błyszczeć a opozycje na mine posadzić
Napisano 08 styczeń 2019 - 20:54
Za Po na pewno nie. Za Pis tak. Maja jeszcze ochotę, pomysł i zapał by coś zrobić. Nie są z mojej bajki, ale kierunek, który prezentują jest dobry. Wtedy ubezpieczenie nie było obowiązkowe, a poza tym 20 la temu do gospodarstwa indywidualne leżały i spłacały kredyty.Zresztą jak większość Polaków. Dziś kwestia ubezpieczenia jest zupełnie inaczej postrzegana. Wtedy obowiązkiem rządu była pomóc ludziom zostawionym zupełnie samym. Szczególnie w takiej sytuacji. To były lata o przetrwanie,a nie o rozwój.
Napisano 15 styczeń 2019 - 18:30
Kolego po fachu... sołtysie...Mam wśród NICH mnóstwo znajomych, ale to też nie moja bajka. To co wypisujesz to jakieś herezje. Rozwój gospodarstw odbywał się właśnie w tamtych latach, a w chwili obecnej jest walka o przetrwanie, WIELKA WALKA... I to już nie tych małych gospodarstw, bo tych nie ma (umarły rzeczywiście może nie co wcześniej) ale tych większych które właśnie wchłonęły te mniejsze... Podaj mi choć jeden kierunek w polskiej gospodarce który jest opłacalny. Mleko? ... Trzoda? wiem Konie... a nie to też położyli, tak jak położyli Janów to chyba nikt by nie potrafił. Ty mi powiesz że mają ochotę i zapał... chyba żeby położyć resztę na łopatki, żeby został po nich sam gnój. Co do pomysłu, to jego tym bardziej nie mają...
ale tematem przewodnim jest FILM...
...albo mądrze, albo wcale...
Napisano 15 styczeń 2019 - 18:52
Kolego kubusjettall piszesz jakieś bzdury , Jaki rozwój w tamtych latach? Wtedy upadło nawięcej średnich gospodarstw i małych. Duże przetrwały wtedy te, które już były wyspecjalizowane
w konkretnej hodowli.I te, które miały możliwości kredytowe.Inaczej niż dziś. Dziś o przetrwanie walczą gospodarstwa specjalistyczne, a nie duże. Przykład. wystarczy klęska urodzaju i każde specjalistyczne gospodarstwo liczy wyłącznie na pomoc Państwa. Oczywiście, że są małe gospodarstwa i to nie mało. Konie nie. Kiedyś może tak. Dziś to hobby Jak to jest, że małe gospodarstwo mające 30 h, mające hodowle trzody, krów mlecznych w liczbie 8 szt, do tego 4 h sadu radzi sobie doskonale. A duże teoretycznie mające większe możliwości przy każdym dołku zalicza dół i klęskę gospodarcza.
Napisano 15 styczeń 2019 - 20:26
A co ma PO PSL czy PiS do księży odnośnie ich niegodnego zachowania? A i bez spiny ale weź nie rozśmieszaj ludzi tekstem ,że za PiS rolnictwo ma się niby lepiej. Jest tak samo źle jak było a jak dalej będą tak robić to nasz głos w Unii już w ogóle nie będzie się liczył.
Napisano 15 styczeń 2019 - 21:55
A kto się spina oprócz Ciebie? Nikt. Nie rozśmieszaj ludzi, że za Po czy PSL było rolnikom ,lepiej. Niby w którym momencie? Nasz głos nie liczy się w wyniku bardzo słabo negocjowanych warunków przystąpienia do Unii. Z tego co pamiętam rządziło wtedy SLD z PSL. Co tylko potwierdza, że PSL ma gdzieś rolników. Nić dla nich nie zrobiło i dalej nie robi. Z prostego powodu. Tam jest bardzo mało rolników. Tam są działacze, którzy robią interes na polskim rolnictwie. A odwoływanie się do tradycji Witosa jest co najmniej śmieszne i żałosne.
Napisano 15 styczeń 2019 - 22:28
Przeczytaj mój post jeszcze raz i powiedz w którym momencie napisałem, że za poprzedniej ekipy było lepiej? Skoro za PiS jest lepiej to powiedz mi w którym aspekcie?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych