rolniczka_585 Posted October 23, 2018 Report Posted October 23, 2018 żadkość, która niemal nie występuje. Dlaczego tak sądzisz? Quote
Vademecum Posted October 23, 2018 Report Posted October 23, 2018 nie sądze, ja to obserwuje i wiem Quote
rolniczka_585 Posted October 23, 2018 Report Posted October 23, 2018 to powiem Ci tak - w innych światach żyjemy Quote
tomcio112 Posted October 26, 2018 Report Posted October 26, 2018 Mnie też szokuje, dlaczego każdy myśli o rozdzielności i rozwodach alimentach, w takim razie jak wiecie że tak będzie to po co bierzecie żony, nie lepiej tylko jakąś służącą od razu, bez żadnych zobowiązań Jeśli jest to wspólny interes to decyzje podejmuje się wspólnie, dobrze wiem że każdy ma swoje zdanie, ale czasem jeden ma racje czasem drugi i nie raz jest ciężko ale chodzi o to żeby się dogadać, nikt nikomu na złośc nie może przecież robić, nie wiem co wy sobie wyobrażacie Quote
Vademecum Posted October 26, 2018 Report Posted October 26, 2018 to kolego mało znasz życie. Moja żona w żniwa wyjeżdża nad morze bo dużo pracy. Quote
rolniczka_585 Posted October 26, 2018 Report Posted October 26, 2018 to kolego mało znasz życie. Moja żona w żniwa wyjeżdża nad morze bo dużo pracy. Ale to widzę że chyba tylko Ty masz takie poglądy i może Twoja nie lubi żniw. Ja podczas żniw w ciężkiej robocie nie uczestniczę. Ale mam w tych dniach inne zadania i nie wyobrażam sobie zostawić męża w tym dniu. henryk 1 Quote
ali Posted October 26, 2018 Report Posted October 26, 2018 może nie czuje się potrzebna i robi sobie wakacje Quote
Vademecum Posted October 26, 2018 Report Posted October 26, 2018 moja żona w ogóle nie uczestniczy w pracach w gospodarstwie ale w żniwa jechać kombajnem i odwozić zboże to problem a szczególnie jak cza dymać z buta w upale kilometr albo dwa po auto a później spowrotem. Quote
konrad995 Posted July 6, 2020 Report Posted July 6, 2020 wszystko jest kwestią dogadania się i trzymania się podziału obowiązków Quote
Vademecum Posted July 6, 2020 Report Posted July 6, 2020 ważny jest profil gospodarstwa, jeśli jest to pare ha i wszystkiego po troche, a dodatkowo drobnica inwentarza to i kobieta jak chce to coś sobie znajdzie. Gospodarstwo towarowe, ciężki sprzęt , trudny teren wymaga doświadczenia, wyczucia i zdecydowania. Tego z dnia na dzień nie nauczysz się. Quote
kubusjettaII Posted August 4, 2020 Report Posted August 4, 2020 Koledzy, prawda jest taka że rzeczywiście mało jest kobiet które chciałyby pracować na gospodarstwie...mieszkać na wsi może szybciej... tak jak pisał kolega wyżej, na ładnym ogarniętym podwórku z klombami, rabatami kwiatów to i owszem...powiedzmy sobie szczerze że praca kobiety w gospodarstwie to rzecz umowna.Prowadzimy działalność gospodarczą którą ogarnia moja małżonka a ja jestem tam jako osoba współ... zawsze chętny i lubię z nią pracować, ale większość decyzji podejmuje Ona, wiadomo że zapyta o radę poprosi o pomoc ale ona jest tam szefem... natomiast ja nie wymagam od niej pomocy w gospodarstwie i nie proszę o to ale wiem że jak trzeba to i do traktora wsiądzie i za grabie, widły złapie... i też wie że może coś doradzić, podpowiedzieć ale tak czy inaczej to ja podejmę decyzję w tej kwestii... To jest też to że w danych dziedzinach decyzję powinien podejmować jeden, a nie kilku.Wiem że są dziewczyny które mogą żyć i mieszkać na wsi, a znam kilka które nawet marzą o tym żeby uciec z miasta a to czy do pracy w gospodarstwie czy na leżak pod gruszkę to już inna historia... tak że bartek12 wszystko przed Tobą... henryk 1 Quote
Tuzon Posted September 4, 2020 Report Posted September 4, 2020 Fakt znalezienie dziewczyny która zgodziłaby się pójść na gospodarkę, to spore wyzwanie, ale z pewnością coś, czego nie można przeskoczyć. Quote
kolejarz Posted September 15, 2020 Report Posted September 15, 2020 żadkość, która niemal nie występuje. Quote
kolejarz Posted September 15, 2020 Report Posted September 15, 2020 Ja bym tak twardo nie stawiał oceny dla jednej decydującej strony. Wiem też, że gdzie dwóch atakuje jeden poddaje się i wymięka.Obserwuje pewne grupy rolników tam gdzie jeden wspiera drugiego ci uzyskują zamierzone cele łatwiej. Nawet komornika mogą odstawić na bok poprzez swoją wspólną harmonię wyperswadowania komuś niecnych zamiarów. Wspólna walka o cel, o zakupioną maszynę która zawodzi, mogą wspierając się nawzajem odzyskać wydane pieniądze. Quote
ali Posted September 15, 2020 Report Posted September 15, 2020 Przynawać się.który ma problem z zapoznaniem kobiety.może coś poradzimy Quote
Recommended Posts