kermit0076 Posted October 11, 2018 Report Posted October 11, 2018 Witam chciałbym na wiosnę kupić 2 silosy płaskodenne jeden około 120 m^3 a drugi 80 m^3. Rozumiem że do takich silosów będą potrzebne pozwolenia ? Widziałem firmę Winkler mają firmę oddaloną o około 170km od mojego gospodarstwa więc za transport silosu i monterów może wyjść taniej. Czy ktoś z osób będących na forum posiada takie silosy? Czy może inne firmy polecacie? Quote
Vademecum Posted October 11, 2018 Report Posted October 11, 2018 ja to moge ci polecić lejowe. na płaskodenne tylko zgłoszenie wystarczy. skontaktuj sie z firmą i ci powiedzą, przecież to robią. Quote
DuzyGrzegorz Posted October 12, 2018 Report Posted October 12, 2018 Silosy o poj. do 30 m3 i wysokości 4,5 m można wybudować na podstawie zgłoszenia. Jeżeli któraś z tych wartości jest przekroczona to potrzebne jest pozwolenie na budowę. Zawsze trzeba zachować warunków określonych w rozporządzeniu Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts