DuzyGrzegorz Posted October 13, 2018 Report Posted October 13, 2018 Startujecie w wyborach samorządowych? Ja startuję. Byłem też już radnym. Uzyskałem mandat w 1998 r i ponownie w 2002 roku. W 2006 też uzyskałem mandat, ale musiałem z niego zrezygnować rok później. Mam 11 lat przerwy i postanowiłem ubiegać się po raz czwarty. Pozdrawiam! Quote
Vademecum Posted October 14, 2018 Report Posted October 14, 2018 mnie namawiali ale niema z kim porozmawiać nawet, bawidamki i bitka o stołek, podobnie jest w krakowskiej izbie rolnej. Natomiast dostałem propozycje o wstąpienie do koła łowieckiego, ale nie wiem czy ją przyjmę. Quote
DuzyGrzegorz Posted October 14, 2018 Author Report Posted October 14, 2018 U mnie to samo. Walka o stołki a nie dobro mieszkańców. Od lat gmina, powiat i województwo "dynda" na końcu listy nakładów inwestycyjnych per capita, a władze mają się dobrze i od lat te same. Próbuję to zmienić z mizernym efektem puki co. Jako jedyny mam program, więc jestem ten gorszy wśród kolegów z tej samej listy. Co do koła łowieckiego nie moje klimaty. Pozdrawiam! Quote
Vademecum Posted October 14, 2018 Report Posted October 14, 2018 Jednostka "lepsza" od ogółu jest poważnym zagrożeniem dla niego samego i powstaje beton. Quote
DuzyGrzegorz Posted October 22, 2018 Author Report Posted October 22, 2018 Czekam na wyniki wyborów. Z wstępnych jest dobrze. Ciekawe kiedy ogłoszą wyniki. Pozdrawiam! Quote
ali Posted October 22, 2018 Report Posted October 22, 2018 jak jest dobrze tzn. coś z tego będzie , gratuluję Quote
rolniczka_585 Posted October 23, 2018 Report Posted October 23, 2018 Niestety w dzisiejszych czasach liczy się walka o stołki, a nie o dobro społeczności. Kiedyś chciałam startować do rady gminy ze świeżą krwią, ale niestety stale brakuje czasu. Jak czasu brakuje to nie można oddać się w 100%. Grzegorzu masz już wyniki ? Jakie plany zakłada Twój program? Quote
DuzyGrzegorz Posted October 24, 2018 Author Report Posted October 24, 2018 Na stronie PKW jest informacja że mandatu nie uzyskałem, podobnie jak przy wszystkich innych kandydatach. Mój program był taki:1. Sprawiedliwy podział funduszy Unii Europejskiej między miasta i gminy województwa łódzkiego. Mieszkańcy „ściany wschodniej”, z powiatów skierniewickiego, rawskiego, brzezińskiego, tomaszowskiego czy opoczyńskiego , mają równe prawa i nie mogą być dyskryminowani.2. Dobra współpraca z rządem. Sejmik Województwa Łódzkiego może o wiele więcej zrobić dla mieszkańców naszego regionu, jeśli przestanie prowadzić politykę opozycji wobec rządu Prawa i Sprawiedliwości, a zacznie współpracować z rządem dla dobra mieszkańców.3. Stworzenie wojewódzkiego programu rozwoju rolnictwa na Ziemi Łódzkiej. Sejmik powinien aktywnie wpływać na kształt polityki rolnej w odniesieniu do naszego województwa, a w szczególności na pomoc dla gospodarstw rodzinnych.4. Wykorzystanie w województwie łódzkim możliwości, jakie daje najzdrowsze źródło energii – geotermia, w którą Ziemia Łódzka jest bogata.5. Pozyskanie dla województwa łódzkiego jak najwięcej środków z rządowego programu poprawy jakości powietrza, żeby smog przestał niszczyć nasze zdrowie.6. Wsparcie mieszkańców wschodniej części województwa łódzkiego w dążeniu do utworzenia stacji kolejowej na Centralnej Magistrali Kolejowej i dodatkowych zjazdów z autostrady A-2. Koleje i autostrady mają nas łączyć ze światem, a nie od niego oddzielać.7. Uwzględnienie słusznych żądań mieszkańców domagających się szybkiej poprawy bezpieczeństwa w miejscowościach przy drogach krajowych i wojewódzkich. Środki na inwestycje drogowe muszą być kierowane w pierwszej kolejności do tych miejscowości, gdzie jest najwięcej wypadków i największe zagrożenie.8. Czyste środowisko w naszych miastach i wsiach i niedopuszczenie do lokalizacji w pobliżu miejsc zamieszkania uciążliwych spalarni, ubojni, ferm przemysłowych, elektrowni wiatrowych i innych podobnych obiektów, które powinny być lokalizowane tylko tam, gdzie nie zagrażają ludziom. Wola mieszkańców w takich sprawach musi być bezwzględnie szanowana.9. Poprawę funkcjonowania ochrony zdrowia w województwie łódzkim, zwiększenie dostępności szpitali i innych placówek medycznych.10. Utworzenie w Sejmiku biura interwencji i pomocy obywatelskiej, do którego mieszkańcy będą mogli się zwracać o pomoc w sprawach społecznych i ważnych sprawach indywidualnych, gdy dzieje im się krzywda ze strony władz. Biuro takie powinno być stale dostępne nie tylko w Łodzi, ale powinno też pełnić dyżury i przyjmować zainteresowane osoby we wszystkich miastach powiatowych. Jeżeli jest walka o stołki to chyba dobrze. Niech wygra lepszy. Źle jest jeżeli człowiek zaczyna zwalczać człowieka.Pozdrawiam! Quote
rolniczka_585 Posted October 24, 2018 Report Posted October 24, 2018 5. Pozyskanie dla województwa łódzkiego jak najwięcej środków z rządowego programu poprawy jakości powietrza, żeby smog przestał niszczyć nasze zdrowie - nie ma u Was żadnego programu? Ja jestem z wielkopolski i właśnie jesteśmy z mężem podczas termomodernizacji budynku w ramach projektu z wojewódzkiego funduszu ochrony środowiska. Bardzo fajna sprawa bo niski procent pożyczki i 30% umorzenia oczywiście po spełnieniu odpowiednich warunków np. terminowe spłaty. Quote
Vademecum Posted October 24, 2018 Report Posted October 24, 2018 jakże, walka o stołek ... nam sie to kojarzy z rodzajem walki gdzie walczący pomaga sobie koneksjami.Jak narazie podali wyniki Wyborów na burmistrzów, wójtów. Ciekawe,w Krakowie jeśli w drugiej turze wygra majchrowski to bedzie prezydentem miasta 20 lat.W mojej miejscowości burmistrzem został gospodarz - najlepsza opcja. Quote
rolniczka_585 Posted October 24, 2018 Report Posted October 24, 2018 U mnie był jeden kandydat na wójta - godny kandydat. Quote
Robert ;-) Posted October 24, 2018 Report Posted October 24, 2018 Moji faworyci na radnego gminy oraz do rady powiatu przeszli ,niestety wójt gminy został na druga kadencje Grzegorz szkoda że ci nie wyszło Quote
DuzyGrzegorz Posted October 24, 2018 Author Report Posted October 24, 2018 Dopiero dzisiaj ogłosili wyniki - 28148 głosów. Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted October 25, 2018 Report Posted October 25, 2018 To jednak sie udało Gratulacje Vademecum 1 Quote
rolniczka_585 Posted October 25, 2018 Report Posted October 25, 2018 Gratulacje i powodzenia w realizacji planu ) Quote
DuzyGrzegorz Posted October 25, 2018 Author Report Posted October 25, 2018 Dzięki serdeczne! Miałem pracę której nie można łączyć z radnym więc od dzisiaj jestem bez pracy. Już kilka rozmów przeprowadziłem, ale nikt nie chce zatrudnić radnego bo trzeba mu dawać wolne na sesje. Może dzisiaj się coś uda ... Pozdrawiam! Quote
Vademecum Posted October 25, 2018 Report Posted October 25, 2018 rezultat rewelacyjny. Powodzenia. Quote
rolniczka_585 Posted October 25, 2018 Report Posted October 25, 2018 Duży Grzegorz a praca w niepełnym wymiarze godzin? Albo oparta o zadaniowy czas pracy? Czym się zajmowałeś dotychczas? Quote
DuzyGrzegorz Posted October 25, 2018 Author Report Posted October 25, 2018 Troszkę się pochwalę. Uzyskałem 18,41 % wszystkich głosów wśród 84 kandydatów w okręgu, co stanowi piąty najlepszy wynik w Polsce spośród wszystkich kandydatów Prawa i Sprawiedliwości.Miałem dwu pracowników i dzisiaj udało mi się dla nich znaleźć zatrudnienie. Na nich mi najbardziej zależało więc kamień z serca. Zajmę się gospodarstwem. To moja pasja, a zajmowałem się drugą moją pasją - byłem "darmozjadem" jak określają senatorów i posłów niemieckie, polskojęzyczne media. Pozdrawiam! Quote
Robert ;-) Posted October 25, 2018 Report Posted October 25, 2018 No to jak dla mnie zamienił stryjek śiekierke na kijek lepiej było Tym posłem zostać ,ale w sumie gospodarstwo też dobre zajęcie ,powodzenia w pracy Quote
rolniczka_585 Posted October 29, 2018 Report Posted October 29, 2018 najważniejsze że praca jest pasją. Współczuje tym dla kogo nie jest . Quote
komor Posted October 29, 2018 Report Posted October 29, 2018 Grzegorzu gratulacje! Bądź głosem Twoich wyborców. Quote
kubusjettaII Posted November 11, 2018 Report Posted November 11, 2018 Gratuluję Grzegorzu...również startowałem w tych wyborach... do powiatu, niestety nie udało się choć tragedii nie było. Trzeba wyciągnąć wnioski, odrobić lekcje i stanąć do sprawdzianu za lat 5. Póki co sołtys musi zostać w wiosce i pilnować sołectwa... Poza tym to u nas było bardzo ciekawie i burzliwie...burmistrza jeszcze nie mamy bo będzie go rada miejska wybierała, z dwóch kandydatów jednego nam skreślili w sobotę wieczorem, jedyna kandydatka która została nie uzyskała poparcia ludzi... Czekamy... Quote
DuzyGrzegorz Posted November 11, 2018 Author Report Posted November 11, 2018 Dzięki! Serdecznie dziękuję! Do powiatu nigdy nie startowałem, ale "nikt nie jest prorokiem we własnym kraju". Dwa razy byłem radnym w gminie, ale z okręgu w którym nie mieszkam. Sytuację w Twojej gminie znam i obie panie też. Nie wypada mi komentować, ale chyba mój stosunek do tej sprawy jest podobny do Twojego. Cztery lata temu przed wyborami byłem tam na spotkaniu. Bardzo ładne spotkanie i konstruktywne, ludzie bardzo mili. W 2015 r. byłem na strajku rolników i wiele traktorów było z Twojej gminy. Pozdrawiam i głowa do góry! Quote
Recommended Posts