komor Posted January 26, 2019 Report Posted January 26, 2019 może zwyczajnie szczur ci się wkradł. Ja miałem okaza 25 cm wydusił mi 15 przepiórek. Quote
rolniczka_585 Posted January 26, 2019 Report Posted January 26, 2019 wydawało mi się że wszystko mam dobrze zabezpieczone. Pierwsza taka sytuacja. Przejdę dokładnie obejścia i posprawdzam a póki co zostawię na noc kota w kurniku. Quote
Vademecum Posted January 26, 2019 Report Posted January 26, 2019 jak krew wypita to łasica , to wlezie małą szczeliną jak mysz.Kuna jest wielkości kota, raczej wynosi po sztuce i zeżera a nie wypija krwi i dusi wiele sztuk na raz Quote
tomcio112 Posted January 28, 2019 Report Posted January 28, 2019 To prawda kuna to przekleństwo wszędzie się wciśnie i narobi strasznych szkód :/ na kunę najlepszy pastuch Quote
komor Posted January 28, 2019 Report Posted January 28, 2019 to raczej nie kuna, kuna zabiera po 1 szt jak piszą wyżej. Obstawiam szczura lub łasicę. Quote
Bogdan86 Posted March 25, 2019 Report Posted March 25, 2019 U nas był taki przypadek, że sąsiad miał króle to taka łaska normalnie królowi odgryzła głowę.... Dlatego ja kupiłem odstraszacz i moje zielononóżki sa spokojne... Quote
Jan457 Posted February 13, 2023 Report Posted February 13, 2023 Z tego co widzę to coraz mniej osób zajmuje się hodowlą kur. Jakoś nie ma z tego już większego zysku. Quote
Robert ;-) Posted February 15, 2023 Report Posted February 15, 2023 Tylko co na własny użytek,ludzie szukają taniości a nie jakości Quote
Qamyk Posted July 18, 2023 Report Posted July 18, 2023 Nioski młode u nas na targu dobiły do 40 zł / sztukę, założyć teraz przydomowe stadko i je pielęgnować to mały wyczyn ;] Choć nie powiem, nie wyobrażam sobie konsumowania tych pseudojajek z marketu, dlatego mimo wszystko warto. Quote
owca Posted March 5, 2024 Report Posted March 5, 2024 Hej, kupiłem sobie wczoraj kury, więc jestem z tym tematem na czasie :-)Tylko z tego co widzę, to teraz kury są tańsze.Ja płaciłem od hodowcy co odchowuje kurki 35zł/szt. Kurki są młode, ale jak mówi za 3 tygodnie mają zacząć nieść jajko. Więc pożyjemy zobaczymy :-) Póki co nawet mi się podobają bo sobie spokojnie chodzą i gdaczą :-)W sumie żałuję że nie kupiłem koguta, bo byłoby jakieś urozmaicenie Quote
Kowalik Posted November 23, 2024 Report Posted November 23, 2024 Kury nioski odchowane zawsze kupuje w marcu lub w kwietniu. Koniecznie odchowane do 16tygodnia. Chwile czekam i mam pierwsze jajka. Chwile tzn max 2 tygodnie Quote
Recommended Posts