Patryk92 Posted October 21, 2018 Posted October 21, 2018 Witam wszystkich, Jestem studentem Politechniki i szukam informacji na temat norm żywienia indyków na mięso. Potrzebuje te informacje do rozwiązania zadania optymalizacji diety dla wybranego zwierzęcia a dokładniej mówiąc, muszę napisac program rozwiązujący zadanie w którym wykaże czy założona przeze mnie dieta i założona waga osiągnie swój cel przy takich a nie innych składnikach. chodzi mi m.in. zawartość danego składnika w przeliczeniu na jednostkę masy, o dzienne kalorie, zapotrzebowanie na witaminy, mikroelementy, białko, koszty diety, rodzaj pokarmu i itp. Wszystko co może mi pomóc.I tutaj pytanie jest do was, gdzie mogę zdobyć takie informację? Lub czy ktoś posiada dane hodowlane i mógłby się podzielić? Za wszelką pomoc wszystkim serdecznie dziękuje. Jeżeli nakierujecie mnie na te tematy będę wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie, Patryk Quote
Patryk92 Posted October 21, 2018 Author Posted October 21, 2018 Dzięki za odzew. W to nie wątpie, lecz chodzi mi głównie o zbadanie tego zadania optymalizacji i zdobycie danych. Jakiś punkt startowy trzeba przyjąć. Quote
gk21 Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 możesz zajrzeć tutaj:http://www.hodowle.eu/422_Zywienie.htmljest trochę informacji na temat żywienia indyków Quote
Recommended Posts