Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich,

Jestem studentem Politechniki i szukam informacji na temat norm żywienia indyków na mięso. Potrzebuje te informacje do rozwiązania zadania optymalizacji diety dla wybranego zwierzęcia a dokładniej mówiąc, muszę napisac program rozwiązujący zadanie w którym wykaże czy założona przeze mnie dieta i założona waga osiągnie swój cel przy takich a nie innych składnikach. chodzi mi m.in. zawartość danego składnika w przeliczeniu na jednostkę masy, o dzienne kalorie, zapotrzebowanie na witaminy, mikroelementy, białko, koszty diety, rodzaj pokarmu i itp. Wszystko co może mi pomóc.

I tutaj pytanie jest do was, gdzie mogę zdobyć takie informację? Lub czy ktoś posiada dane hodowlane i mógłby się podzielić? Za wszelką pomoc wszystkim serdecznie dziękuje. Jeżeli nakierujecie mnie na te tematy będę wdzięczny.

Pozdrawiam serdecznie,

Patryk

Posted

Dzięki za odzew. W to nie wątpie, lecz chodzi mi głównie o zbadanie tego zadania optymalizacji i zdobycie danych. Jakiś punkt startowy trzeba przyjąć. 

• 7 months later...