edek Posted October 21, 2018 Report Posted October 21, 2018 Czy warto kupić używane silosy zbożowe ? Quote
Vademecum Posted October 21, 2018 Report Posted October 21, 2018 co za pytanie ? warto, ale jest różnica między silosem używanym a gruzem z silosu.Problem jest w tym czy go zmontujesz tak by był szczelny, chyba że wewnętrzne - do budynku, tam ci nie zaleje zboża. Jest sporo silosów na olx, ale cza wiedzieć że cza to załadować i rozładować a zboże po zbiorze musi sie wypocić i dobrze byłoby przeczyścić przed wsypaniem do silosu. Quote
ali Posted October 22, 2018 Report Posted October 22, 2018 ja przechowuję ziarno ( DUŻO NIE MAM) w suszarni , jest wylewka, ściany wytynkowane,ale lubi mi zawilgotnieć od dołu przy ścianach, co byście poradzili, jakoś przerobić czy wpakować silos metalowy do środka. Quote
Vademecum Posted October 22, 2018 Report Posted October 22, 2018 folia i wylewka na nią a na ściany też coś z folji i np płyty gipsowe cza tylko przemyśleć tą folie na ściany żeby to nie było hermetyczne i oddychało, silos to duży koszt skoro masz mało. Quote
ali Posted October 22, 2018 Report Posted October 22, 2018 hyba otynkuję z zewnątrz i zaciągne np, folią w płynie , sypę 15t bo tyle zbieram Quote
Recommended Posts