Matu09 Posted November 2, 2018 Posted November 2, 2018 Witam, mam zamiar kupić tura 3-sekcyjnego do mojej 60-tki i do was pytanie, gdzie go szukać? Bo firm jest pełno, a wolałbym mieć już sprawdzoną markę że tak powiem , Wol-met, hydrometal czy jakaś inna firma ? Z góry dziękuje za pomoc Quote
Kamilc-360 Posted November 6, 2018 Posted November 6, 2018 Kolego tylko Wol-Met firma sprawdzona wiele lat na rynku.Ja też połaszczyłem się na tańszego tura nieznanej firmy i to była porażka, siłowniki jak coś cięższego było dawały radę ale za to wyginała się rama! Do tego tur był źle wyśpiewany bo brakowało siłownika i tur nie opuszczał się na ziemie!!!! Skandal!Teraz mam tura firmy Wol Met i wszystko jest okej, zdecydowanie polecam Quote
izydor6280 Posted November 7, 2018 Posted November 7, 2018 kolejny raz pokazujesz że nie masz pojęcia o czy mówisz i piszeszjeśli ma być to dobry ładowacz to tylko hydrametal at5, choć wartość takiego bez osprzętu to tyle ile średni cenią te ciągniki, mocno bym się zastanowił czy nie lepiej zainwestować w ostrówka, gdzie mamy wszystko mocniejsze i spięte ramą, do tego wydajniejszą u bardziej rozbudowaną hydraulikę Quote
Vademecum Posted November 7, 2018 Posted November 7, 2018 pewnie że ostrówek mocniejszy tylko to takie nie gramolne.... jak ślepy na budowie Quote
izydor6280 Posted November 7, 2018 Posted November 7, 2018 360 też szału z ładowaczem nie zrobi, a trzeba myśleć o szerszym kole, mocniejszej osi oraz hydraulicznym układzie kierowniczym, później przechodzi przez myśl wydajniejsza pompa lub niezależna, czyli napędzana z wałukoszty takich poprawek przewyższają średnią wartość ciągnika, czy warto się w to pchać mając gotowca ? Quote
Robert ;-) Posted November 7, 2018 Posted November 7, 2018 Ale kupując starego ostrówka też trzeba się liczyć z dokładką,poza tym ostrówkiem w pole samo nie pojedzie bez grubych przeróbek ,jesli o 60tke to masz racje z tymi modyfikacjami,ja już zaliczylem balonówki połamaną zwrotnice I dołożone wspomaganie ,a do obornika I bel słomy I siana jest super do kiszonki już ma za ciężko Quote
Matu09 Posted November 8, 2018 Author Posted November 8, 2018 Zastanawiam się właśnie nad Wol-Met lub Hydrometal lecz fakt że różnica jest dość spora w cenie Szersze oponki także będą montowane, a wspomaganie myślę że, przed wiosną się pokaże Quote
Dobromil Posted November 9, 2018 Posted November 9, 2018 Wiem że pytałeś o to z jakiej firmy założyć ładowacz , ale przemyśl temat bo jeżeli masz zamiar używać do ciężkiej roboty np. załadunek obornika , bele sianokiszonki itp. to 60 -tka raczej kiepsko się do tego nadaje Quote
Matu09 Posted November 9, 2018 Author Posted November 9, 2018 Masz i racje , lecz w tym momencie dysponuje tylko 60-tką wiec nie mam zbytnio wyboru a w tej chwili nie stać mnie narazie na wydatek z rzędu około 30 tysięcy na mocniejszy ciągnik Quote
Dobromil Posted November 9, 2018 Posted November 9, 2018 To może nie wywalaj dużej kasy na ładowacz , może kup coś tańszego , bo może się okazać że za parę lat będzie cie stać na większy ciągnik i wtedy 60-tka będzie tylko do pomocy i wystarczy średniej klasy ładowacz , Miałem u siebie podobną sytuację , 16 lat temu kosiłem kombajnem claas EUROPA , później volvo , dominator 76 , a teraz Mega , sytuacja tak szybko się zmienia że nie zawsze jest sens inwestować w sprzęt tak jakbyśmy mieli go użytkować do naszej śmierci i tylko ten sprzęt Quote
Robert ;-) Posted November 9, 2018 Posted November 9, 2018 Ja bym wziął wol met jest kilka w okolicy 2 sekcyjne ale i z. euroramką ,współpracują z 60tkami co mają robić robią Quote
Matu09 Posted November 9, 2018 Author Posted November 9, 2018 Oczywiście, drugi ciągnik jest w planach , jesli dobrze pójdzie to za dwa lata będzie,ale to wszystko czas pokaże własnie rozmyślam nad tym z Wolmet ale z 3 sekcjami Quote
Recommended Posts