Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie!

Zwracam się do was z nie byle jakim pytaniem. Chciałbym poznać wasze opinie na taki temat: w czego produkcję warto inwestować w tym roku?

Dodam tylko, że posiadam niecałe 2h ziemi - 3klasa.

Posted
Najlepiej zainwestować w porządną łopatę , szpadel i jakiś sejf w którym można schować ciężko zarobione oszczędności. A jak zgłosi się po nie fiskus to pierdolnąć go łopatą po głowie, natomiast szpadelkiem wykopać mu należne miejsce.
Posted
Posiadam już niewielki sad wiśni - jakieś 25 arów. Tylko nie wiem co robić dalej z ziemią...być może oddanie w dzierżawę to nie taki zły pomysł. Ale powiedzcie szczerze jakie macie plany na ten rok :)?
Posted
Witam.Nie jest to prosta sprawa bo tylko w tej chwili produkcja mleka przynosi skromne dochody a jak długo to niewiadomo bo w tym kraju nie ma nic pewnego.CHciałem iść w kierunku borówki ameryk.ale moja ziemia się nie nadaje bo mam ziemie ilasto-gliniane a borówka potrzebuje ziemi lekkiej-piasczystej.Najbardziej to by mi pasowało zostać politykiem 0 odpowiedzialności a pieniądze duże.Pozdrawiam.
Posted
Polityk to zły zawód za dużo kamer ale taki Prezes Związku Piłki Nożnej to jest coś ciągle ktoś przynosi banknoty w kopercie i do tego masz jeszcze 60 000 zł za same chodzenie w bardzo drogim garniturze ale niestety za przyjemności trzeba płacić. I zero odpowiedzialności Możesz kraść i brać łapówki ile wlezie w najgorszym wypadku tylko cię zwolnią nic więcej a w najlepszym dostaniesz Nobla. A najfajniejsze jest to ze nie musisz wcale uczyć abyś tylko grał w piłkę.
Posted
Ja bym się skłaniał również w kierunku związanym z sadownictwem. Sam obecnie posiadam niewielki sad wiśni (jakieś 100 drzew). Od jakichś dwóch lat rośnie cena tego owocu. W minione wakacje, w moich rejonach płacili po 3,5 zł/kg na skupach, a co dopiero w przetwórniach. Mam nadzieję, że tendencja zwyżkowa utrzyma się i w tym roku :)
  • 2 weeks later...
Posted

Dalszy rozwój produkcji mleka i ewentualny zakup maszyn które pomogą udoskonalić produkcję.

będziesz inwestował w produkcję mleka a nie w łopatę na fiskusa :D

a poważnie to mleko jest chyba najbardziej dochodowe tylko od zera zacząć to jest niemożliwe :exclamation:

• 4 years later...