Kaczka123 Posted November 8, 2018 Report Posted November 8, 2018 Witam, Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość uzyskania odszkodowania za słupy stojące na moim polu. Są to słupy, które ciągną kable telefoniczne i internetowe. Inną opcją która by wchodziła w grę to przesunięcie tych słupów na nieuprawiony bok pola. Obcenie linia słupów idzie przez całe pole wzdłuż skraju ok. 8 m od skraju co utrudnia to pracę na polu. Dodatkowo te słupy są stare (drewniane) oraz niebezpieczne ponieważ linie są tak nisko, że maszyn zahaczają o te linie? Co mogę w tym temacie zrobić i gdzie się zgłosić? Quote
DuzyGrzegorz Posted November 8, 2018 Report Posted November 8, 2018 Zacząłby od sprawdzenia w inspektoracie budowlanym czy zostały wybudowane legalnie czy są samowolą budowlaną. Pozdrawiam! Quote
czesiek888 Posted November 9, 2018 Report Posted November 9, 2018 Ja bym to zgłosil jak najszybciej, słyszałem o podobnej sprawie i rolnik podczas żniw przez taki stary słup ze zwisającymi liniami niestety stracił życie, nie ma co ryzykować i najlepiej weź się za to. Quote
Vademecum Posted November 10, 2018 Report Posted November 10, 2018 coraz więcej dodają kabli i coraz częściej obserwuje że nie przejedzie pod kablami. ja na szczęście niemam ani jednego słupa w polu. Quote
crazy333 Posted November 22, 2018 Report Posted November 22, 2018 Musisz to zgłosić, na pewno wymienią Ci te drewniane słupy. Quote
Recommended Posts