Skocz do zawartości

Zdjęcie

11 listopad 2018r

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
50 odpowiedzi w tym temacie

#21 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 03 grudzień 2018 - 21:16

to się dzieje we Francji  jak w Polsce za czasów komuny , popieram tych ludzi w pełnej rozciągłości 

• 0

#22 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 03 grudzień 2018 - 21:24

Ja też
  • 0
Moja siła robocza c355 i mtz80

#23 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 04 grudzień 2018 - 03:11

mają najdroższe paliwo w europie a pod pretekstem ekologi chcą podnieść cene, ta francja w ogóle jest ciemiężona przez władze, drogi liche, autostrady najdroższe w europie, największe ograniczenia prędkości, najwięcej fotoradarów - syf i tyle.
  • 0

#24 darko01

darko01

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 8 postów

Napisano 04 grudzień 2018 - 09:31

znajomy tam jeździ tirem, w telewizji prawdy nie pokażą z tego co opowiadał to naprawdę tam nie jest ciekawie... 

• 0

#25 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 04 grudzień 2018 - 14:39

ja jeżdże, tyle że nie tirem. Przedmieścia paryża od strony bruxeli bardziej przypominają ukraine niż kraj europy pierwszej prędkości. Prawda jest taka że tylko w koło niemiec wygląda europa dobrze.
U nas nie jest źle, ale jeśli ktoś u nas narzeka to albo sam nie zadbał o swój los albo tak mu wygodnie - no pozostała jeszcze ta spóścizna pokomunistyczna.
Może ktoś zaprotestuje, ale każdy ma szanse jeden ucieka na wcz. emeryture i narzeka jak mu źle a inny ciągnie 3 etaty i nie dożywa emerytury.
  • 1

#26 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 04 grudzień 2018 - 17:00

i nawet jeśli nie narzekasz i żyjesz sobie na uboczu nie wchodząc nikomu w drogę(bo oczywiście nie pozwolisz sąsiadowi rzucać gównem na swoją własność) to i tak nie jesteś pewien czy ktoś nie wyciągnie łapy po twoją własność , czy ktoś  już nie czyha  ze swoim sprytnym planem  

• 0

#27 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 04 grudzień 2018 - 17:16

no, ja sie nie daje i ucze tego moją córke. owszem, wyciągają ręke. na co 10-tej działce mam problem.
Najlepszym sąsiadem jest las, rzeka chociaż i tu natura potrafi zabrać.
  • 0

#28 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 05 grudzień 2018 - 17:50

ledwo trochę we Francji ucichło a już można przeczytać że Rosja grozi  

W razie wycofania się Stanów Zjednoczonych z układu rozbrojeniowego INF celem działań odwetowych Rosji staną się kraje - oświadczył szef rosyjskiego Sztabu Generalnego. (http://www.tvn24.pl)

a to Polska i Rumunia

jak myślicie jest się czego bać?

• 0

#29 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 05 grudzień 2018 - 18:27

W razie czego? inne państwa które teraz niby stoją murem za nami się wypną.
Jak to już było dawniej najlepszy przykład II wojna św, z Rosją to trzeba było handlować a nie psy wieszać i Unii włazić po palcu
  • 0

#30 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 05 grudzień 2018 - 19:13

żyjemy w ciekawych czasach jak to powiedział pewien wykształcony człowiek

• 0

#31 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 06 grudzień 2018 - 17:37

a co myślicie o zielonej energii ?

• 0

#32 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 06 grudzień 2018 - 19:29

pewnie i przyszłość ale tak naprawde rzeby to wszystko zbudować a potem zutylizować to musimy jeszcze dużo wągla przpuścić przez kominy.
  • 0

#33 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 06 grudzień 2018 - 20:25

wiesz Vademecum a ja wiem o miejscowości gdzie ludzie nie mogą doprosić się by im opon nie spalano pod nosem, a te tiry wyładowane po brzegi śmieciami które lądują w polskiej ziemi , nawet ludzie postrzegani jako bogaci wywożą śmieci do lasu i mają w dupie ochronę środowiska byle w obejściu był porządek , wiatraki czemu nie  mało w Polsce miejscowości opuszczonych gdzie wiatraki nikomu nie będą zawadzać,

jak słychać i widać kieszenie wielu ludzi są głębokie a życie ludzkie niewiele dla nich znaczy a jak ktoś już wziął to trudno zwrócić 

• 0

#34 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 07 grudzień 2018 - 00:14

ekologia to tylko biznes, ekologi rzeczywistej niema, będzie jak nie będzie nas
  • 0

#35 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 07 grudzień 2018 - 12:43

Ja próbowałam skorzystać z pomocy takich organizacji typu ekologicznych i społecznych z miasta Łodzi  niestety o pierwszym przedstawicielu takiej instytucji przeczytałam artykuł że to złodziej i naciągacz więc zrezygnowałam natomiast do drugiej organizacji pojechałam osobiście ,zawiozłam dokumenty do przejrzenia , podpisano mi nawet pewne papierki ,natomiast kiedy pojawiłam się kolejny raz  szefowa organizacji odmówiła mi pomocy w związku z przeprowadzoną przez nich rozmową z wojewodziną która to miała im powiedzieć że nie mam szans w tej sprawie .

Więc trudno mi uwierzyć w przyzwoitości tych ludzi z drugiej zaś strony jak się  dotrze do prawdy to  żal jej nie ujawnić

• 0

#36 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 14 grudzień 2018 - 15:28

Rolnicy usłyszeli jedynie groźby, iż żaden z nich swoich tuczników do ubojni w Rawie Maz. nie odstawi[/size][/font][/color].
po co ta ubojnia działa na terenie Polski obsadę kierowniczą zapakować do ciężarówek i cąła ich zawartość wysłać do Belgi
  • 0

#37 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 14 grudzień 2018 - 20:16

no bo jest sporo świń na zachodzie a to parszywa robota, tu sie syf zostawi a szynke i polędwice spowrotem na zachód zabierze, a tak cza tam pracownika zcholować odpady utylizować a pozostałe wysłać na wschód.
  • 0

#38 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 15 grudzień 2018 - 11:01

na tym FORUM istnieje już RODO ?

PYTAM SIĘ BO USUNIĘTO ł link do strony z artykułem , więc moja wypowiedź nie jest dla was jasna

• 0

#39 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 15 grudzień 2018 - 14:04

Została usunięta bo ten link był do stony o podobnej tematyce jak nasza, a to nie zgodne z regulaminem
  • 0

#40 Wyrolowani

Wyrolowani

Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 417 postów

Napisano 15 grudzień 2018 - 16:53

dziękuję za wyjaśnienie, tak czy siak postawa przedsiębiorców się powtarza ;albo cię rolniku zastraszymy lub możesz cmoknąć nas w dupę

Rolnicy usłyszeli jedynie groźby, iż żaden z nich swoich tuczników do ubojni w Rawie Maz. nie odstawi
po co ta ubojnia działa na terenie Polski obsadę kierowniczą zapakować do ciężarówek i całą ich zawartość wysłać do Belgi 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych