JakubR Posted November 13, 2018 Report Posted November 13, 2018 Witam, mam problem z wypadajacymi biegami. Quote
Vademecum Posted November 13, 2018 Report Posted November 13, 2018 to masz problem..... skrzynia do remontu Quote
JakubR Posted November 13, 2018 Author Report Posted November 13, 2018 Nagrałem filmik ale na forum ograniczenie do 500 kb. Otóż nie mogę wrzucić półbiegu (m,r,l,h) sprawdziłem olej w skrzyni jest ok. Następnie zajrzałem do tej bocznej skrzynki co drążki wystają tam był jakiś odpowietrznik z dekielkiem było trochę na dnie wlałem ze 300 hipola i póbieg wchodził ciężko ale przez ponad pół godziny nie wypadł. Czy to może być wina sprzęgła regulacja naciągnięta do końca. Niezesprzeglałoby dobrze ? Quote
JakubR Posted November 13, 2018 Author Report Posted November 13, 2018 https://youtu.be/4aaWA2WUW9s Quote
DuzyGrzegorz Posted November 14, 2018 Report Posted November 14, 2018 Tam na pewno powinien być Hipol a nie jak twierdzi producent traktora np. ORLEN OIL UNIWERSALNY SF CC 15W-40? Pozdrawiam! Quote
JakubR Posted November 14, 2018 Author Report Posted November 14, 2018 Tak tylko ile oleju tam się mieści ? Mam instrukcję ale o tym nic nie ma jest tylko o skrzyni biegów. Quote
Vademecum Posted November 14, 2018 Report Posted November 14, 2018 kolego, co do oleju to powinienneś na początku użytkowania zadbać a jak sie pojawiły kłopoty to już troche zapóźno. Szukaj kogoś kto sie zna na tej marce Quote
JakubR Posted November 14, 2018 Author Report Posted November 14, 2018 Skrzynia była raz remontowana zaraz po zakupie jakieś 8 lat temu. Olej był zmieniany wlewamy przymie. Quote
DuzyGrzegorz Posted November 14, 2018 Report Posted November 14, 2018 Podają wymianę w układzie napędowym co 500 motogodzin. Osiem lat to trochę dużo jak na mój pogląd na wymianę olejów. Ciekawe że producent zaleca inny olej do silnika i inny do skrzyni. Pewnie poziom można ustalić na podstawie korka kontrolnego lub bagnetu. Najpierw bym sprawdził co było przyczyną że oleju tam nie było. Pozdrawiam! Quote
JakubR Posted November 15, 2018 Author Report Posted November 15, 2018 olej w skrzyni można tak sprawdzić, ale poziom oleju w tym miejscu : nie mam pojęcia jak sprawdzić nigdzie w instrukcji o tym nie ma sam szukałem jakiegoś bagnetu ale nic nie znalazłem.dzwoniąc do mechaników których mi polecali jacyś sprzedawcy z okolic garwolina jest rozmowa nie przyjade bo to strata czasu możecie przyprowadzić na pewno do wymiany synchronizator czy tam jakieś koło. Quote
Vademecum Posted November 15, 2018 Report Posted November 15, 2018 no i tak jest skoro biegi wyskakują, lejąc olej tego nie naprawisz Quote
Recommended Posts