Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nagrałem filmik ale na forum ograniczenie do 500 kb. Otóż nie mogę wrzucić półbiegu (m,r,l,h) sprawdziłem olej w skrzyni jest ok. Następnie zajrzałem do tej bocznej skrzynki co drążki wystają tam był jakiś odpowietrznik z dekielkiem było trochę na dnie wlałem ze 300 hipola i póbieg wchodził ciężko ale przez ponad pół godziny nie wypadł. Czy to może być wina sprzęgła regulacja naciągnięta do końca. Niezesprzeglałoby dobrze ?

Posted

Podają wymianę w układzie napędowym co 500 motogodzin. Osiem lat to trochę dużo jak na mój pogląd na wymianę olejów. Ciekawe że producent zaleca inny olej do silnika i inny do skrzyni. Pewnie poziom można ustalić na podstawie korka kontrolnego lub bagnetu. Najpierw bym sprawdził co było przyczyną że oleju tam nie było. Pozdrawiam!

Posted

olej w skrzyni można tak sprawdzić, ale poziom oleju w tym miejscu :

6e82e60fc24aade0med.jpg

nie mam pojęcia jak sprawdzić nigdzie w instrukcji o tym nie ma sam szukałem jakiegoś bagnetu ale nic nie znalazłem.

dzwoniąc do mechaników których mi polecali jacyś sprzedawcy z okolic garwolina jest rozmowa nie przyjade bo to strata czasu możecie przyprowadzić na pewno do wymiany synchronizator czy tam jakieś koło.