backsoul Posted November 18, 2018 Report Posted November 18, 2018 Dzień dobry, Miałem już chwilę temu wypadek komunikacyjny, zaniżyli mi bardzo odszkodowanie, myślałem by udać się do profesjonalnej firmy, która pomoże postarać mi się o większe. myślicie, że warto? pozdrawiam Quote
nilbul Posted January 22, 2019 Report Posted January 22, 2019 Co do tych firm trzeba też dobrze uważać, znajomy skorzystał z takiej firmy to go nieźle orżnęli. Niby wywalczyli większe odszkodowanie, ale co z tego jak mu wystawili rachunek to mu szczęk opadła. I nie chodzi tu o prowizję bo ta była taka, jaką ustalili i na jaką się zgodził ale o resztę, firma sama nic nie zrobiła wszystko zlecała podwykonawcą i nie patrzyła, że na przykład za skserowanie dokumentów policzyli sobie 100 zł. jak normalnie nie kosztowało by nawet 10 zł. Taka klauzula w umowie małym druczkiem, że podwykonawców opłaca klient. Quote
Vademecum Posted January 22, 2019 Report Posted January 22, 2019 dlatego bierze sie co dają i dowidzenia, hytry 2x traci Quote
klabi Posted January 23, 2019 Report Posted January 23, 2019 Tu się nie zgodzę wystarczy poczytać przepisy, przypadki innych kierowców i sposób działania ubezpieczycieli. Samemu można wywalczyć odszkodowanie takie jak się należy. W internecie jest pełno informacji na ten temat. Quote
tomcio112 Posted January 24, 2019 Report Posted January 24, 2019 Jeśli nie jesteś zadowolony z przyznanego odkszodowania to najlepiej się odwołaj, nie widzę problemu opisz sytuacje, podpierając ją odpowiednimi argumentami i dowodami (paragony itp.) Quote
KSeweryn Posted January 31, 2019 Report Posted January 31, 2019 Nie raz w telewizji mówili, że takie zaniżanie odszkodowań to standardowe działanie firm ubezpieczeniowych. Niektórzy się zgadzają i biorą co dają wtedy ubezpieczyciel wygrywa inni się odwołują i walczą o swoje. Quote
Vademecum Posted January 31, 2019 Report Posted January 31, 2019 i też wygrywają, tylko wygraną zgarnia pośrednik. Quote
piteus Posted February 22, 2019 Report Posted February 22, 2019 W takich przypadkach nie korzysta się z żadnych pośredników tylko samemu się odwołuje. Quote
Recommended Posts