Jump to content

Recommended Posts

Posted
Dzień dobry, Miałem już chwilę temu wypadek komunikacyjny, zaniżyli mi bardzo odszkodowanie, myślałem by udać się do profesjonalnej firmy, która pomoże postarać mi się o większe. myślicie, że warto? pozdrawiam

• 2 months later...
Posted

Co do tych firm trzeba też dobrze uważać, znajomy skorzystał z takiej firmy to go nieźle orżnęli. Niby wywalczyli większe odszkodowanie, ale co z tego jak mu wystawili rachunek to mu szczęk opadła. I nie chodzi tu o prowizję bo ta była taka, jaką ustalili i na jaką się zgodził  ale o resztę, firma sama nic nie zrobiła wszystko zlecała podwykonawcą i nie patrzyła, że na przykład za skserowanie dokumentów policzyli sobie 100 zł. jak normalnie nie kosztowało by nawet 10 zł. Taka klauzula w umowie małym druczkiem, że podwykonawców opłaca klient.

Posted
Tu się nie zgodzę wystarczy poczytać przepisy, przypadki innych kierowców i sposób działania ubezpieczycieli. Samemu można wywalczyć odszkodowanie takie jak się należy. W internecie jest pełno informacji na ten temat.
Posted

Nie raz w telewizji mówili, że takie zaniżanie odszkodowań to standardowe działanie firm ubezpieczeniowych. Niektórzy się zgadzają i biorą co dają wtedy ubezpieczyciel wygrywa inni się odwołują i walczą o swoje. 

• 3 weeks later...